Radiatoare otel vs. radiatoare aluminiu

Specialistii eCalorifere.ro sugereaza persoanelor care doresc sa faca o asemenea investitie in locuinta sa tina cont nu numai de bugetul pe care il au, ci si de caracteristicile fiecarui produs in parte

radiatoare otel

Pentru ca orice om gospodar se gandeste sa isi faca iarna car si vara sanie, acesta este cel mai potrivit moment pentru ca oamenii sa investeasca in sistemul de termoficare al locuintei, cu tot ce presupune acesta: tevi, centrala, radiatoare otel sau aluminiu, dupa preferinte si celelalte lucruri importante pentru a obtine caldura necesara pe timpul iernii. Specialistii eCalorifere.ro sugereaza persoanelor care doresc sa faca o asemenea investitie in locuinta sa tina cont nu numai de bugetul pe care il au, ci si de caracteristicile fiecarui produs in parte. Pe piata exista calorifere din fonta, otel sau aluminiu, fiecare avand caracteristici proprii.

Radiatoare otel sau aluminiu? Care sunt cele mai eficiente?

Eficienta pe care o au radiatoarele de otel si respectiv radiatoare aluminiu poate fi interpretata in functie de mai multi factori, precum durabilitatea sau transferul termic. Caloriferele din fonta, spre exemplu, sunt mult mai eficiente si decat cele din aluminiu sau din otel, insa nu sunt si cele mai vandute calorifere, fiindca se incalzesc foarte greu, dar raman calde mult timp.

In ceea ce priveste diferentele principale intre cele doua tipuri de radiatoare, cele din otel si cele din aluminiu, acestea sunt clare si usor de exprimat. Caloriferele din aluminiu au o garantie mare, sunt foarte usoare, sunt usor de manevrat, se incalzesc foarte repede, au un aspect modern, insa se racesc la fel de repede si se deformeaza usor.

Radiatoare aluminiu | Radiatoare otel | eCalorifere.ro

radiatoare aluminiu

Caloriferele din otel, pe de alta parte, au costuri mai mici de achizitie si de montaj, se incalzesc destul de repede, sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni si suporta temperaturi mari, insa se racesc repede si au o durata de viata mai mica decat modelele din aluminiu sau din fonta. Caloriferele din otel sunt foarte accesibile ca si pret, insa au si o durata de viata mai mica decat cele din fonta sau din alumimniu. Caloriferele din otel si din aluminiu sunt folosite atat in sistem de incalzire centralizat, cat si cu centrala proprie.

Un calorifer bun se alege in functie de cost (costul caloriferului dar si consum), combustibil sau utilitati, durata de viata si mentenanta, perioada de incalzire necesara si volumul incaperilor ce trebuie inalzite si puterea de pastrare a caldurii in atmosfer,