Remedii naturale pentru psoriazis

Psoriazis este o afectiune autoimuna a pielii, in care sistemul imunitar declanseaza supraproductia celulelor pielii. Unele remedii la domiciliu pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Inainte de a utiliza aceste remedii poate fi o idee buna ca cei afectati sa vorbeasca cu un medic

psoriazis

Psoriazis este o afectiune autoimuna a pielii, in care sistemul imunitar declanseaza supraproductia celulelor pielii. Unele remedii la domiciliu pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Inainte de a utiliza aceste remedii poate fi o idee buna ca cei afectati sa vorbeasca cu un medic. Remediile la domiciliu tind sa functioneze cel mai bine atunci cand oamenii le folosesc alaturi de un tratament medical.

Utilizarea lor fie singure, fie in combinatie cu un tratament medical poate imbunatati simptomele psoriazisului. Cu toate acestea, unele pot interactiona cu medicamentele, asa ca oricine se gandeste sa foloseasca oricare dintre ele ar trebui sa discute mai intai cu un medic. De asemenea, este important sa monitorizeze periodic simptomele psoriazisului.

Remedii naturale

Expunerea la razele soarelui

Expunerea la razele soarelui poate imbunatati uneori aspectul pielii atunci cand o persoana are psoriazis. Oamenii ar trebui sa-si expuna pielea treptat si pentru scurte perioade. Daca o persoana este arsa de soare, ar trebui sa evite orice alta expunere. De asemenea, ar trebui sa discute cu un medic, deoarece arsurile solare pot inrautati psoriazisul.

Ulei de peste sau grasimi omega-3

Cercetarile au aratat ca acizii grasi omega-3, pe care suplimentele de ulei de peste le contin, pot reduce inflamatia si pot imbunatati bolile autoimune. Este posibil ca unele persoane sa aiba efecte secundare atunci cand folosesc ulei de peste.  Efectele secundare potentiale includ:

  • greata
  • indigestie
  • diaree
  • un gust de peste in gura

Probioticele

Probioticele sunt bacterii benefice care sunt prezente in iaurt si in alimentele fermentate. Oamenii le pot consuma si in suplimente. Un echilibru corect al bacteriilor in organism poate ajuta sistemul imunitar. Psoriazisul este o boala autoimuna si includerea probioticelor poate fi de ajutor in gestionarea simptomelor.

Aloe vera

Crema de aloe vera poate ajuta la calmarea rosetii, inflamatiei, oferind o usoara ameliorare. Medicina traditionala a folosit de mult gelul din interiorul plantei de aloe vera pentru a trata afectiunile pielii. Cele mai multe dintre aceste terapii naturale, nu interactioneaza cu alte tratamente, asa ca daca se dovedesc utile, oamenii le pot folosi ca tratament complementar. Cu toate acestea, ar trebui sa anunte intotdeauna medicul daca decid sa utilizeze oricare dintre aceste tipuri de remedii.