Aspecte pe care să le știi înainte să cumperi un laptop second hand

Laptopuri second hand

Dorința de achiziționare a unui laptop second hand este un gând care sigur a fost în mintea multor persoane, dar care, de multe ori, nu a fost suficient de puternic pentru a fi materializat. Motivul? De cele mai multe ori, teama. Teama că gadgetul nu este suficient de performant și nu reușește să atingă nivelul de eficiență mult așteptat. Din fericire, specialiștii IT vin să demonteze mitul disfuncționalității produselor second hand, spunând că utilizatorii care sunt în căutarea unor astfel de gadgeturi se pot bucura de un produs aproape ca nou.

Pentru că magazinele online specializate în calculatoare ieftine second hand nu ar permite vânzarea unor produse slab funcționale sau chiar defecte, o astfel de achiziție se dovedește a fi de-a dreptul sigură. Cu toate acestea, există câteva aspecte pe care cumpărătorul trebuie să se asigure că le verifică înainte de a se hotărî să păstreze produsul, printre care se numără și cele amintite mai jos.

Analizarea cu atenție a specificațiilor tehnice și a componentelor

Cu toate că este o procedură aplicată și de specialiștii IT înainte de a pune produsul la vânzare, nu ar strica și ca utilizatorul să facă anumite verificări și pe cont propriu. Astfel, contează foarte mult să se controleze:

  • carcasa – există riscul ca pe suprafața carcasei să existe anumite urme sau chiar zgârieturi; din fericire, nu există riscul ca acestea să afecteze buna funcționare a laptopului, sunt deranjante doar din punct de vedere vizual și estetic;

  • sistemul de operare – recomandat ar fi ca sistemul de operare să fie original și activat, pentru ca utilizatorul să scape de grija instalării acestuia pe cont propriu;

  • tastatura și mouse pad-ul – funcționalitatea tastaturii și a mouse pad-ului este de-a dreptul importantă, pentru că laptopul este un dispozitiv electronic care vine dintr-o bucată; nu se pot schimba anumite componente dacă sunt defecte, așa cum se întâmplă în cazul calculatorului;

  • camera web – majoritatea persoanelor spun că nu au de gând oricum să utilizeze camera web, însă niciodată să nu spui niciodată; nu se știe când se va ivi o ocazie în care acest component să fie de o maximă necesitate;

  • display-ul – cel mai important este ca display-ul laptopului să nu fie spart sau crăpat, cel puțin nu într-o manieră care să afecteze vizibil activitatea utilizatorului.

Calculatoare ieftine | IT-SH.ro

Calculatoare ieftine

Verificarea prețurilor laptopului nou

Pentru ca achizitorul să fie sigur că face o investiție inteligentă, este recomandat ca acesta să compare prețurile cu cele ale laptopului nou. Dacă nu se găsește exact același model, pot fi luate în considerare și laptopurile cu specificații asemănătoare. În cazul în care produsul second hand se dovedește a fi o achiziție de-a dreptul avantajoasă, atunci oferta este de nerefuzat. În plus, majoritatea magazinelor online, cum este si IT-SH.ro, care vând produse electronice second hand pun la dispoziția cumpărătorilor o garanție generoasă.

Cu alte cuvinte, performanța și funcționalitatea unui laptop nu sunt afectate dacă gadgetul este la mâna a doua. De multe ori, astfel de dispozitive pot fi soluții salvatoare pentru persoanele care nu au resursele financiare necesare.