Crearea unui nou utilizator pe sistemul de operare Windows 10

Crearea unui utilizator nou sistemul de operare Windows 10 se poate face simplu si rapid fara niciun fel de ajutor din partea profesionalistilor

Windows 10

Windows a oferit ani de zile un sistem de utilizator care permite existenta mai multor profiluri pentru un singur computer aceasta fiind o caracteristica practica daca computerul este partajat sau daca se doreste separarea activitatilor personale si profesionale, de exemplu. Crearea unui utilizator nou sistemul de operare Windows 10 se poate face simplu si rapid fara niciun fel de ajutor din partea profesionalistilor.

Sistemul de operare Windows 10: pasii crearii unui nou cont
  • Cand mai multe persoane folosesc acelasi computer, cu siguranta nu vor dori sa aiba acelasi software, aceleasi fisiere, aceeasi personalizare a interfetei etc. In acest caz, sistemul multi-utilizator, stabilit de mult pe majoritatea sistemelor de operare, are sens si merita sa fie folosit. In felul acesta se va putea „separa” computerul in functie de diferite profiluri adaptate fiecarui utilizator in parte.
  • Aceste profiluri sunt la fel de utile pentru persoanele care au uneori o utilizare personala si alteori profesionale. Se pot crea doi utilizatori pentru a evita notificare, spre exemplu, atunci cand se lucreaza. Sistemul de operare Microsoft, Windows 10, ofera in mod evident acest sistem multi-utilizator, care ar trebui folosit cu incredere de toata lumea.
  • Pentru a se crea acest nou cont, utilizatorii trebuie sa mearga mai intai la Setarile Windows si in categoria Conturi. Din aceasta categorie, se poate gestiona contul Microsoft conectat la computer, se poate sincroniza si mai ales se pot adauga noi utilizatori. Optiunea adaugare a unui alt utilizator pe acest PC se afla in fila Familie si alti utilizatori.
  • Este nevoie de adaugarea numelui, a unei parole si a trei intrebari obligatorii de securitate. Pentru parola, nu exista limite de securitate, se poate alege inclusiv una dintre trei litere minuscule sau una cu aproximativ 20 de caractere variate. De asemenea, se poate opta pentru eliminarea parolei, totul depinde doar de dorinta utilizatorului si de nivelul de securitate pe care vrea sa il stabileasca.

In maxim 2 minute, noul cont este creat ceea ce oferi o mai buna organizare a documentelor si fisierelor existente, in special in cazul in care viata profesionala se impleteste cu viata personala.