Factori de luat in considerare la alegerea unui cuptor cu microunde

Chiar si cele mai durabile microunde vor avea o durata de valabilitate de aproximativ 10 -12 ani, cu o durata medie de viata de 9 ani

cuptor cu microunde

Cand vine vorba de cumpararea unui cuptor cu microunde exista cativa factori de luat in considerare pentru a face cea mai buna alegere.

  • Estetic

Cuptorul cu microunde trebuie sa se potriveasca in bucataria din care va face parte. Estetica este importanta asadar, doritorii trebuie sa se gandeasca la cum va arata cu tot ceea ce il inconjoara. Daca celelalte aparate din bucataria sunt din otel inoxidabil, atunci probabil ca si cuptorul cu microunde va fi la fel, sau poate se doreste ca acesta sa fie o pata de culoare in bucatarie.

  • Dimensiune

Indiferent ce tip de cuptor cu microunde se alege, dimensiunea va conta. Pentru inceput, trebuie luat in considerare spatiul disponibil in bucatarie.

Pentru un cuptor cu microunde incorporat, trebuie sa adapteze exact la specificatiile de dimensiune disponibile. Daca se opteaza pentru un model de blat exista putin mai multa flexibilitate in dimensiunea aleasa.

Daca se inlocuieste un cuptor cu microunde incorporat care nu mai functioneaza, va trebui sa se gaseasca un model care sa se potriveasca spatiului (sau se poate reconfigura spatiul).

  • Putere

Principalul lucru de stiut despre putere este ca, cu cat este mai mare, cu atat timpul de gatire este mai rapid si mai uniform. De obicei, atunci cand un cuptor cu microunde are cel putin 1.000 de wati, ar trebui sa gateasca bine mancarea. Se pot gasi cuptoare cu o putere mai mica, care sunt de obicei mai ieftine, dar vor fi mai lente si de multe ori mai putin fiabile.

  • Fiabilitate

Chiar si cele mai durabile microunde vor avea o durata de valabilitate de aproximativ 10 -12 ani, cu o durata medie de viata de 9 ani. Se recomand achizitionarea de la un brand de renume si citirea recenziilor pentru fiecare unitate.

  • Setari preprogramate

Majoritatea cuptoarelor vor veni cu cel putin o setare. Decongelarea este o setare obisnuita care va fi gasita pe majoritatea cuptoarelor cu microunde.

Cuptoarele de ultima generatie, vor avea multe optiuni de gatit – de la coacerea cartofilor, reincalzirea pizzei, incalzirea bauturilor, precum cafeaua etc.