Metode de incalzire in pardoseala

Exista 3 metode principale: cele care functioneaza cu electricitate, cele care produc caldura cu agent termic si in cele din urma cele alimentate cu energie solara

incalzire in pardoseala

Incalzirea in pardoseala este unul dintre sistemele de incalzire care permite o temperatura constanta in toata casa, garantand cel mai bun confort.

Cum functioneaza incalzirea in pardoseala?

Spre deosebire de calorifere, amplasate ici si colo intr-o camera si care difuzeaza caldura intr-o maniera specifica, incalzirea in pardoseala, integrata in podeaua casei, asa cum sugereaza si numele sau, creeaza un confort incomparabil, deoarece caldura este raspandita uniform prin radiatii in camera si, in plus, fara a usca aerul ambiant.

Se spune ca podeaua incalzita este un emitator „distribuit”, spre deosebire de radiatorul conventional numit emitator „localizat”. Caldura astfel produsa este distribuita in toata camera si nu se acumuleaza in tavan ca in cazul incalzitoarelor traditionale.

Metode de incalzire in pardoseala

Exista 3 metode principale: cele care functioneaza cu electricitate, cele care produc caldura cu agent termic si in cele din urma cele alimentate cu energie solara.

  • Incalzirea electrica in pardoseala

Incalzirea electrica in pardoseala este foarte usor de instalat. Aceasta este alcatuita dintr-o retea de cabluri electrice pe spaliere care trebuie doar derulate pe sol, unde anterior s-a turnat o sapa de beton.

Cablurile electrice actioneaza ca niste rezistente care transmit caldura – aceasta fiind apoi emisa de radiatii in podea. Pentru o izolare maxima, reteaua de cabluri electrice este echipata cu o izolatie termica incompresibila de inalta densitate. Incalzirea electrica in pardoseala este vanduta in seturi gata de instalare.

  • Incalzirea cu agent termic ( cu apa)

Incalzirea cu apa calda este cea mai eficienta si cea mai economica dintre sistemele de incalzire in pardoseala. Este alcatuita dintr-o retea de tuburi dispuse in bucle pe placi. Acestea pot fi conectate la o pompa de caldura sau la o centrala cu condensare. Reteaua este izolata termic si acoperita de o sapa subtire de beton pe care este asezata pardoseala.

  • Incalzirea solara

Cu siguranta este cel mai economic si mai ecologic tip de incalzire in pardoseala. Incalzirea solara este alcatuita dintr-un circuit de tevi care contin un fluid de trafic, incalzit el insusi de energia solara captata de panourile fotovoltaice. Aceasta incalzire in pardoseala nu necesita stocarea apei incalzite, deoarece fluidul de trafic este injectat direct in circuitul instalat in sol.

Insa aceasta metoda acopera in principiu 40-60% din necesarul de incalzire al unei case. Prin urmare, este necesar sa se completeze cu incalzitoare suplimentare.