Cele mai utile instrumente pentru un magazin fizic

Tehnologia este esentiala si in domeniul comertului si, in aceasta idee, un magazin fizic nu poate functiona optim fara sa se aplice solutii dintre cele mai performante. Solutii se pot gasi si pe site-ul attosoft.ro .

imprimante fiscale

Pentru a functiona optim, un magazin fizic nu are nevoie doar de rafturi si produse expuse pe ele. Tehnologia este esentiala si in domeniul comertului si, in aceasta idee, un magazin fizic nu poate functiona optim fara sa se aplice solutii dintre cele mai performante. Solutii se pot gasi si pe site-ul Attosoft.ro .

Case de marcat, imprimante fiscale, solutii fiscale | attosoft.ro

case de marcat

Imprimante fiscale

Din punct de vedere legal, pentru a-si putea derula activitatea, un magazin are nevoie de imprimante fiscale si case de marcat electronice. Principalul avantaj al acestora consta in faptul ca sunt prevazute cu memorie si jurnal electronic.

Memoria fiscala este asigurata de un dispozitiv care seamana foarte bine cu un card SD, unde sunt stocate datele care au fost tiparite pe bonurile emise si absolut toate operatiunile care au avut loc in sistemul de inregistrare. Modelele de imprimante fiscale si casele de marcat trebuie sa fie aprobate de autoritatile fiscale competente care monitorizeaza activitatile comerciale.

Jurnalul electronic este reprezentat de o colectie de fisiere securizate, care au ca scop principal gestionarea procesului prin care datele sunt stocate in memoria fiscala. Dupa ce a fost initializat, jurnalul ofera un cod unic care face ca dispozitivul fiscal sa devina individual. Cele mai noi imprimante fiscale si casele de marcat electronice au un modul special, denumit modul GPRS, care faciliteaza transmiterea tututor informatiilor stocate in aceasta memorie catre serverele detinute de autoritatile fiscale.

Imprimantele fiscale au doua avantaje considerabile:

  • Sunt practice si utile in procesul de gestionare a fluxului de tranzactii;

  • Ajuta la alcatuirea evidentei contabile foarte clare.

Cititoare de coduri de bare

Toate magazinele detin cititoare coduri de bare. Codurile de bare sunt realizate pe baza unei proceduri standard, care permite identificarea rapida a produselor cu ajutorul unor aparate speciale. Acestea sunt folosite in toate sectoarele economice, incepand de la magazinele de comert cu amanuntul si pana la aeroporturi. Etichetarea produselor cu coduri de bare permite prelucrarea si selectia, ambalarea si manipularea corecta a acestora. Evaluarea tuturor stocurilor disponibile este facilitata prin folosirea cititoarelor de coduri de bare. In cele mai multe cazuri, aceste coduri reprezinta solutia optima care permite organizarea rapida si foarte eficienta a depozitelor.

In aeroporturi, intrarea, selectia si iesirea bagajelor, a fost la inceput o munca asidua care genera constant confuzii si mari probleme. Codurile de bare ajuta in prezent foarte mult acest proces si a eliminat o serie de situatii neplacute. Eficienta codurilor de bare este pusa in valoare in special in aeroporturile mari.

Imprimante cod bare

Imprimantele de coduri de bare sunt cea mai buna metoda de etichetare. Se remarca imprimantele termice, care au nevoie de mai putina intretinere. Consumabilele acestor imprimante sunt mult mai ieftine, iar echipamentul printeaza mult mai rapid, pastrand totodata si calitatea foarte buna a printarii.

Pentru ca tipul acesta de imprimante difera de cele tipice cu jet sau laser, alegerea unei imprimante bune este o provocare uriasa. Pentru o alegere eficienta este necesar sa se identifice nevoile magazinului:

  • Unde urmeaza sa fie folosita imprimanta;

  • Ce urmeaza sa printeze? Etichete? Bratari? Chitante? Tichete?

  • Cat de des se va folosi imprimanta?

  • Imprimanta se amplaseaza intr-un mediu fix sau intr-un mediu mobil?