Caracteristicile unui server

In magazinul online it-sh.ro puteti gasi o multime de variante de servere second hand. Vizualizati toate modelele, analizati-le si alegeti dispozitivul care indeplineste toate caracteristicile de care aveti nevoie.

calculatoare sh

Un server este un computer, un dispozitiv sau un program dedicat gestionarii resurselor de retea. Exista o serie de categorii de servere, inclusiv servere de imprimare, servere de fisiere, de retea si de baze de date.

Aproape toate computerele sunt capabile sa serveasca drept servere de retea. Totusi, de obicei, computerele dedicate software-ului sau hardware-ului au caracteristici si configuratii doar pentru aceasta sarcina. De exemplu, serverele dedicate pot avea o memorie RAM de inalta performanta, un procesor mai rapid si mai multe hard disk-uri de mare capacitate. In plus, serverele pot fi conectate la surse de alimentare redundante, la mai multe retele si la alte servere. Asemenea caracteristici de conectare si configuratii sunt necesare deoarece multe masini client si programe client pot depinde de ele pentru a functiona eficient, corect si fiabil.

Pentru a functiona in mediul de retea unic in care multe computere depind unele de altele, un server are adesea caracteristici si capacitati speciale, printre care:

  • Abilitatea de a actualiza hardware-ul si software-ul fara un restart sau resetare.

  • Capacitate avansata de backup pentru o copiere de rezerva frecventa a datelor de importanta critica.

  • Performanta avansata in retea.

  • Transfer automat de date intre dispozitive

  • Securitate ridicata pentru protectia resurselor, a datelor si a memoriei.

Serverele sau computerele care sunt folosite pe post de server, au sisteme de operare speciale care nu se gasesc de obicei pe computerele personale. Unele sisteme de operare sunt disponibile atat in versiuni server cat si desktop si utilizeaza interfete similare.

Pentru a alege cel mai bun server se recomanda analizarea nevoilor. Doriti un server pentru partajarea fisierelor, pentru e-mail-uri, pentru a putea ajuta angajatii care lucreaza de acasa sau pentru back-up de date. Analizati bine toate nevoile pentru ca numai asa veti reusi sa faceti o investitie eficienta.

Servere second hand | it-sh.ro

servere second hand

In magazinul online It-sh.ro puteti gasi o multime de variante de servere second hand. Vizualizati toate modelele, analizati-le si alegeti dispozitivul care indeplineste toate caracteristicile de care aveti nevoie. Tot aici puteti gasi si calculatoare sh care pot servi drept server, dar si laptopuri si monitoare ieftine. Cu o vizita pe pagina magazinului puteti echipa corespunzator orice birou, fie de acasa sau de la servicu!