Cel mai eficient mod de a combate celulita

Celulita este unul dintre marile cosmaruri ale femeii moderne indiferent de varsta ei

celulita

Celulita este unul dintre marile cosmaruri ale femeii moderne indiferent de varsta ei. Pentru acele femei care doresc sa declare razboi celulitei, acest articol le va ajuta in demersul lor. Cum? Dupa cum bine se stie, pentru a castiga o batalie, trebuie mai intai cunoscut foarte bine dusmanul.

Cum se formeaza celulita?

Celulita este rezultatul retentiei de toxine si apa in organism, care determina formarea depozitelor de grasime in anumite zone. Genele au o contributie speciala la formarea celulitei, astfel nu e de mirare ca multe femei slabe o au. Cu cat exista mai multe grasimi intre fibrele tisulare, cu atat celulita va fi mai vizibila.

Etapele celulitei

  • Etapa 0

Pielea coapselor si a feselor este vizibil neteda atunci cand corpul este in pozitie verticala sau culcata. Cu toate acestea, atunci cand se cuprinde pielea cu degetele, aceasta se pliaza, dar nu se formeaza ,,bulgari”.

  • Etapa 1

Suprafata pielii este neteda atunci cand persoana sta in picioare sau intinsa, dar testul de ciupire arata umflaturi, bulgari si deformari ale partilor afectate.

  • Etapa 2

Suprafata pielii este neteda atunci cand persoana este culcata, dar cand se afla in pozitie verticala, se observa scobituri, bulgari si deformari ale pielii in zonele cu probleme.

  • Etapa 3

Deformarea de pe suprafata pielii, asa numita coaja de portocala este clar vizibila atat in pozitie culcata, cat si in picioare.

Daca faza 0 si faza 1 sunt mai usor de controlat cu exercitii si produse adecvate, atunci faza 2 si 3 necesita mai mult timp si efort pentru a face progrese in indepartarea celulitei.

Cum se poate combate celulita?

  • Combinatia de alimente adecvate, exercitii si produse pe baza de plante poate ajuta persoanele sa lupte cu celulita.
  • Mentinerea unei bune hidratari in organism este importanta pentru buna functionare a celulelor. De aceea este important sa se bea 1,5-2 litri de apa pe zi.
  • Dieta nutritionistului francez Pierre Ducan, care include alimente bogate in proteine ​​si cu continut scazut de carbohidrati, poate atenua simptomele celulitei si reduce riscul aparitiei acesteia.
  • Utilizarea fitopreparatelor gotu kola si extract de castan salbatic in combinatie cu exercitiile fizice este o alta abordare buna impotriva celulitei.