Remedii naturale impotriva tusei

Tusea joaca un rol cheie in eliminarea elementelor iritante si infectioase din organism, dar poate fi foarte deranjanta

remedii naturale

Tusea joaca un rol cheie in eliminarea elementelor iritante si infectioase din organism, dar poate fi foarte deranjanta. Cel mai bun tratament pentru tuse va depinde de cauza de baza. Exista multe cauze posibile, inclusiv alergii, infectii si reflux acid.

Unele remedii naturale pot ameliora tusea. Persoanele care doresc sa foloseasca remedii naturale pentru a trata tusea ar trebui sa caute surse si marci de incredere.

De asemenea, ar trebui sa fie constienti de faptul ca unele plante si suplimente pot interfera cu medicamentele, ceea ce poate duce la efecte secundare nedorite. Daca este vorba de o tuse severa sau persistenta de cateva saptamani, este esential sa consulte un medic.

Tipuri remedii naturale

Oamenii folosesc o mare varietate de remedii naturale pentru a trata tusea persistenta. Care sunt cele mai populare?

  • Ceai cu miere

Potrivit unor studii, mierea poate ameliora tusea. Pentru a folosi mierea ca tratament pentru tuse, se pune 1 lingura miere intr-un ceai de plante. Se bea acest amestec o data sau de 2 ori pe zi. Copiii sub 1 an nu trebuie sa consume miere.

  • Ghimbir

Ghimbirul poate usura tusea astmatica sau uscata, deoarece are proprietati antiinflamatorii. De asemenea, ar putea ameliora greata si durerea. Se pregateste un ceai de ghimbir, se lasa sa se raceasca cateva minute si se adauga miere sau suc de lamaie, pentru a-i spori aroma si pentru a calma si mai mult tusea.

  • Lichide

Cel mai important lucru pentru tuse sau raceala este hidratarea. Cercetarile indica faptul ca consumul de lichide la temperatura camerei poate ameliora tusea, curgerea nasului si stranutul.

  • Gargara cu apa sarata

Acest remediu simplu este unul dintre cele mai eficiente pentru tratarea durerii in gat si a tusei umede. Apa sarata reduce flegma si mucusul din spatele gatului, ceea ce poate reduce nevoia de a tusi.

Se amesteca o jumatate de lingurita de sare intr-o cana de apa fierbinte pana se dizolva. Se lasa solutia sa se raceasca incet inainte de a o folosi ca gargara. Se tine solutia in partea din spate a gatului pentru cateva momente, apoi se elimina. Se poate face gargara de cateva ori pe zi, pana cand tusea se amelioreaza.