Tratarea alergiilor in timpul sarcinii

Rinita in timpul sarcinii poate fi cauzata de alergii si sinuzita. Daca femeia a suferit o rinita alergica inainte de sarcina, aceasta s-ar putea agrava, ramane aceeasi sau chiar se va diminua.

tratarea alergiilor in timpul sarcinii

Rinita in timpul sarcinii poate fi cauzata de alergii si sinuzita. Daca femeia a suferit o rinita alergica inainte de sarcina, aceasta s-ar putea agrava, ramane aceeasi sau chiar se va diminua. Aceasta modificare a simptomelor poate depinde de multi factori, inclusiv de prezenta alergenilor sezonieri si de cresterea hormonilor de sarcina.

Rinita non-alergica in timpul sarcinii se poate datora, de asemenea, unei cresteri a hormonilor de sarcina, conducand la congestie nazala si scurgeri nazale. Aceasta se numeste “rinita de sarcina”. Simptomele pot imita alergii, dar deoarece acestea nu sunt de natura alergica, nu raspund la antihistaminice.

Femeia gravida cu rinita poate fi preocupata de siguranta medicamentelor in timpul sarcinii si, prin urmare, sa evite administrarea de medicamente. Daca evitarea declansarii unei alergii nu este posibila sau de succes, pot fi necesare medicamente pentru controlul simptomelor.

Diagnosticul de rinita alergica in timpul sarcinii

Testarea alergiilor include teste de piele sau teste de sange, numite RAST . In general, testarea alergocolica a pielii nu se face in timpul sarcinii, avand in vedere sansele mici de anafilaxie care pot aparea. Anafilaxia in timpul sarcinii , daca este severa, ar putea duce la scaderea sangelui si a oxigenului in uter, ceea ce ar putea afecta fatul. Prin urmare, testarea alergiei este, de obicei, amanata in timpul sarcinii, desi un RAST ar fi o alternativa sigura daca rezultatele sunt necesare in timpul sarcinii.

Imunoterapia. Alergia poate fi continuata in timpul sarcinii, dar nu se recomanda inceperea tratamentului in timpul sarcinii. De obicei, doza pentru alergii nu este crescuta, si multi alergologi vor reduce doza de pastile cu 50% in timpul sarcinii. In afara de anafilaxie, nu exista date care sa arate ca focurile de alergie sunt de fapt daunatoare pentru fat.

Spray-uri nazale medicinale. Sunt utile in tratarea rinitei alergice daca este folosit inainte de expunerea la un alergen si inainte de aparitia simptomelor. Acest medicament face parte din categoria de sarcina B si este disponibil fara reteta medicala din partea doctorului.