Tipuri de cadre ortopedice si utilitatea acestora

Cadrele ortopedice sunt dispozitive medicale utilizate pentru a ajuta la sustinerea si corectarea oaselor si a articulatiilor in timpul procesului de vindecare sau in cazul afectiunilor cronice. Acestea sunt utilizate in principal pentru tratarea fracturilor, a luxatiilor, a afectiunilor musculo-scheletale si pentru corectarea deformarilor. Sunt concepute pentru a oferi suport suplimentar si pentru a proteja zona afectata, reducand durerea si disconfortul asociate cu afectiunea. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de forme si dimensiuni, dar cele mai comune sunt cadrul de mana si incheietura mainii, cadrul de picior si glezna si cadrul de genunchi.

Tipuri de cadre ortopedice

Cadrele de mana si incheietura mainii sunt utilizate pentru tratarea fracturilor, a luxatiilor si a afectiunilor cronice ale mainii si incheieturii mainii. Acestea ofera suport suplimentar pentru articulatia mainii si ajuta la reducerea miscarilor nedorite care ar putea agrava afectiunea.

Cadrele de picior si glezna sunt utilizate pentru tratarea fracturilor, a luxatiilor si a afectiunilor cronice ale piciorului si gleznei. Un cadru ortopedic de picior ofera suport suplimentar pentru articulatia gleznei si ajuta la reducerea miscarilor nedorite care ar putea agrava afectiunea.

Cadrele de genunchi sunt utilizate pentru tratarea fracturilor, a luxatiilor si a afectiunilor cronice ale genunchiului.

Avantajele cadrelor ortopedice

Cadrele ortopedice sunt o investitie importanta pentru persoanele care au nevoie de suport suplimentar pentru a trata afectiunile cronice sau pentru a se recupera dupa o accidentare sau interventie chirurgicala. Acestea pot ajuta la imbunatatirea mobilitatii si reducerea disconfortului si a durerii asociate cu afectiunea. De asemenea, pot reduce riscul de complicatii si pot ajuta la reducerea timpului de recuperare. Pe langa utilizarea unui cadru ortopedic, este important ca persoana in cauza sa urmeze un program de recuperare personalizat care poate include fizioterapie, terapie ocupationala si alte masuri de tratament. Acest lucru poate ajuta la imbunatatirea mobilitatii si la reducerea disconfortului si a durerii in timpul recuperarii.

Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

Cadru ortopedic

Desi sunt usor de achizitionat dintr-un magazin de profil, precum MagazinulOrtopedic.ro, pentru a se cumpara un model optim este esentiala recomandarea medicului ortoped.

Din magazinul anterior mentionat pot fi achizitionate inclusiv scaune cu rotile, cadre de mers sau ortopedice, saltele antiescare, scaune wc de camera concepute pentru a fi usor de utilizat si de curatat, construite din materiale durabile, cum ar fi otelul inoxidabil sau aluminiul, si prevazute cu un suport confortabil pentru sezut, s.a.m.d.