Urzica – un aliment-medicament perfect care curata sangele

Urzica este un aliment folosit din cele mai vechi timpuri sub forma de ciorba, tocana, piure, ceai. Mai recent, este folosita si sub forma de suc, in cure de cate o saptamana – doua, in perioada de primavara, cand este cruda si isi dovedeste efectele miraculoase asupra organismului.

urzica

Urzica – un aliment-medicament perfect care curata sangele

Primavara, organismul uman are nevoie de mai multa sustinere decat in orice alt anotimp. Dupa o iarna grea, in care corpul a fost privat de vitaminele si mineralele esentiale, primavara corpul are nevoie de o revigorare completa. Urzica are efecte miraculoase asupra organismului, care se inregistreaza dupa o cura de numai o saptamana.

Aliment vs. medicament – efectele benefice ale urzicii asupra organismului

Urzica este un aliment folosit din cele mai vechi timpuri sub forma de ciorba, tocana, piure, ceai. Mai recent, este folosita si sub forma de suc, in cure de cate o saptamana – doua, in perioada de primavara, cand este cruda si isi dovedeste efectele miraculoase asupra organismului. Ideal ar fi ca urzica sa fie consumata cruda, pentru efecte maxime, insa problema consta in tepii care ustura.

Asadar, oamenii prefera sa consume urzica in ciorba, a carei zeama este plina de vitaminele A, C, K, B2, dar si fier, magneziu, calciu, siliciu. Ciorba de urzica nu numai ca este satioasa, ci este si foarte sanatoasa. Cea mai cunoscuta forma de preparare a urzicilor in scop terapeutic este infuzia. O lingura de frunze de urzica proaspat spalate si tocate se lasa la infuzat un sfert de ora, dupa care infuzia se bea calda. Doua – trei cani pe zi sunt indicate, timp de o luna. Mai mult decat atat, sucul de urzici poate fi preparat din frunze proaspete, fiind recomandat pentru intarirea imunitatii si combaterea anemiei.

Urzica scade glicemia si este un antidot natural impotriva diabetului. Infuzia de urzica isi va dovedi efectele benefice si asupra tensiunii arteriale si tahicardiilor. Se recomanda o cura de o luna cu trei cani de ceai de urzica zilnic. Sucul de urzica este bogat in vitamina K, avand un rol important in reglarea ciclului menstrual si in combaterea sangerarilor nazale si gingivale. Spalaturile de urzica la nivel bucal pot scapa pacientii de sangerarile gingivale, iar la nivelul scalpului pot scapa persoanele de neplacuta matreata.

Urzica este un adevarat miracol pentru organismul uman, fiind un aliment-medicament care poate rivaliza cu oricare altul din cele mai luxoase restaurante sau din cele mai cunoscute farmacii.