Metoda de predare Bank Street

Abordarea Bank Street, ca majoritatea celorlalte metode de predare, se concentreaza pe dezvoltarea copiilor.

Bank Street

Abordarea Bank Street, ca majoritatea celorlalte metode de predare, se concentreaza pe dezvoltarea copiilor. Copiii invata prin experienta intr-un mediu interdisciplinar si colaborativ, iar predarea este foarte influentata de dezvoltarea cognitiva si emotiile elevului. 

Copiii se dezvolta in diferite moduri si in diferite etape. Profesorii care folosesc aceasta metoda sunt atenti la astfel de schimbari de dezvoltare si isi imbunatatesc metodele pentru a se potrivi acestora.

La fel ca metoda Montessori, copiii de diferite varste vor invata intr-o sala de clasa Bank Street. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei mici tind sa invete prin imitatie. De asemenea, descurajeaza competitia dintre elevi. 

Educatorii care sustin aceasta metoda au spus ca elevii rar observa ca se joaca sau invata cu colegii mai mari. Prin urmare, nu le afecteaza progresul academic; in schimb, il imbunatateste.

Un factor care va determina succesul copilului este structura de sprijin a programului pentru fiecare dintre metodele practicate. Pentru ca o metoda de predare sa aiba succes, o scoala trebuie sa aiba sprijin operational adecvat. 

Liderii administrativi ar trebui sa fie nu numai manageri de afaceri calificati, ci si sa ofere sprijin instructiv personalului didactic. Profesorii ar trebui, de asemenea, sa aiba sansa de a-si imbunatati abilitatile si cunostintele despre metodele de predare utilizate la o anumita scoala.

Predarea prescolara este despre a ajuta copiii sa devina indivizi independenti, bine formati, cu dragoste pentru invatare. Educatia timpurie nu a primit prea multa prioritate pana de curand, dupa ce stiinta a dovedit beneficiile unei bune educatii prescolare.

Totusi, acest lucru nu a schimbat faptul ca institutiile inca nu sunt sigure cu privire la modelul structurii de predare pentru copii mici.

Adevarul este ca majoritatea programelor prescolare sunt scumpe si, prin urmare, nu sunt accesibile unei populatii numeroase de parinti. Majoritatea programelor de predare alternativa sunt utilizate mai ales in scoli internationale. 

Cu toate acestea, unele scoli sunt deschise sa integreze aceste metode de predare in curriculumul lor actual. Acest lucru a condus la formarea mai multor profesori in diversele metode de predare cu cunostinte specializate in dezvoltarea copilariei timpurii.