Cu ce se ocupa ortodontia si cand este recomandata?

Pentru un aparat dentar ieftin puteti apela la un cabinet stomatologic din Colentina. Detalii aflati pe site-ul l elveto-dent.ro.

cabinet stomatologic din Colentina

Ortodontia este cunoscuta ca una dintre specialitatile care exista in cadrul stomatologiei. In cadrul acesteia se studiaza malformatiile care exista in cavitatea bucala, la nivelul dintilor precum si modul de corectare a acestora. Aceasta ramura de sanatate orala se ocupa de corectarea modul in care sunt pozitionate oasele dentare, precum si a dintilor in general. Aceasta corectare se realizeaza de obicei prin perfectionarea muscaturii unei persoane.

In cazul in care dantura este defectuasa, exista un risc mare de boli parodontale care apar de obicei din cauza pozitiei neadecvate a dintilor, pozitie ce nu permite curatarea acestora in mod corespunzator. Aceste patologii, prin urmare, aduc durere in muschii care ajuta masticatia si, astfel, sa declanseze dureri de cap si, in cel mai rau caz, pot provoca pierderea prematura a dintilor care se intampla de cele mai multe ori din cauza cariilor ce apar la nivelul acestora.

In ortodontie exista tratamente diferite care cauta sa corecteze pozitia defectuasa in care stau dintii, si pentru a preveni posibilele modificari care pot aparea ulterio prin diagnosticarea precoce prin diverse studii maxilo-faciale, cum ar fi placile, care pot oferi o sanatate orala adecvata. Desi nu este vorba doar de sanatate, care este extrem de importanta, este luat in considerare in momentul unei corectii dentare si aspectul fizic care poate fi ajustat datorita ortodontiei. O dantura pusa intr-o pozitie inadecvata deterioreaza aspectul zambetului.

Metoda utilizata pentru indreptarea dintilor are de a face cu utilizarea si controlul diferitelor tipuri de forte. Exista doua modalitati folosite in ortodontie. Pe de o parte avem asa-numitele aparatele dentare fixe, constand in aplicarea diferitelor elemente pe dinti, cunoscute sub numele de benzi si brate care se lipesc de dinti astfel incat este dificil sa fie indepartatee; in plus fata de acestea, sunt fixate si niste fire subtiri si flexibile din metal, compuse din nichel si titan. Si, pe de alta parte, avem aparatele detasabile, care pot fi indepartate de catre utilizator sau pacient pentru a manca si pentru a efectua igiena orala. Pentru un aparat dentar ieftin puteti apela la un cabinet stomatologic din Colentina. Detalii aflati pe site-ul Elveto-dent.ro.

Aparat dentar ieftin – calitate la preturi rezonabile | elveto-dent.ro

aparat dentar ieftin

Fiecare dintre aparatele dentare prezinta beneficii diferite, iar in ambele cazuri pacientul trebuie sa participe la consultari periodice cu ortodontul pentru a regla dispozitivele si a obtine efectul dorit. Pentru consultatii

Dupa perioada necesara de folosire a aparatului dentar, dantura va fi corect pozitionata si pacientul va avea o muscatura perfecta.