Ce trebuie sa iei in considerare inainte de a cumpara un set VR

Set VR

Achizitionarea unui set de realitate virtuala este o idee excelenta pentru persoanele care doresc sa experimenteze jocurile preferate in moduri noi, dar poate fi si una costisitoare. De aceea, inainte de a face o astfel de investitie, exista cateva lucruri pe care oamenii trebuie sa le ia in considerare.

  • Bugetul – o achizitie costisitoare poate conduce la o situatie dificila

Cei care vor sa cumpere un set de realitate virtuala trebuie sa se gandeasca la suma pe care sunt dispusi sa o dea pe un astfel de dispozitiv intrucat tehnologia VR poate fi foarte costisitoare. Cu toate ca s-ar putea sa nu fie o achizitie usoara, exista optiuni pentru toate tipurile de bugete.

  • Spatiul disponibil este important

Realitatea virtuala are puterea sa-i transporte pe utilizatori in lumi si medii virtuale nesfarsite, dar ei se vor afla tot in lumea reala, pe tot parcursul experientei. Acestea fiind spuse, este important ca utilizatorii sa arunce o privire asupra dimensiunii mediului inconjurator, deoarece vor avea nevoie de suficient spatiu pentru miscare si posibilitati mai bune de a opera corect un set VR.

Diferitele tipuri de casti vor veni cu recomandari specifice, in functie de caracteristici precum tipul de continut redat sau sistemul de urmarire. De obicei, dezvoltatorii specifica recomandarile privind zona de joc.

  • Raul de miscare poate face ca setul VR sa fie mai putin distractiv

In cele din urma, setul VR ar putea veni cu unele efecte secundare neplacute. Din pacate, este inca frecvent ca utilizatorii sa raporteze ca simt ceva numit “rau de miscare” atunci cand poarta casti VR, ceea ce reprezinta practic o ruptura intre ceea ce vad ochii, sau ceea ce creierul crede ca vede si ceea ce corpul experimenteaza de fapt.

Un exemplu simplu ar fi acela in care utilizatorul crede ca se plimba printr-un spatiu, cand in viata reala corpul lui este destul de static si nu a iesit niciodata din camera. Starea de rau de miscare se poate traduce printr-o serie de lucruri precum greata, ameteli, transpiratie si dureri de cap inca din primele 15 minute ale experientei VR.

In mod clar, aceasta este o problema care nu ar trebui sa fie trecuta cu vederea.