Vrei sa stii daca ai carti rare in biblioteca si daca sunt valoroase? Apeleaza la cumparatorii de carti vechi!

Cum stabilesc cumparatorii de carti vechi valoarea volumelor?

cumpar carti vechi

Desi sunt pasionati de lectura si iubitori de carti, oamenii nu pot stii care este valoarea volumelor pe care le au in biblioteca. Pentru acest lucru ar trebui sa apeleze la specialisti din domeniu, cum sunt cumparatorii de carti vechi. Acestia sunt, de obicei, anticariate, deci experienta din domeniu nu poate fi contestata.

Cum stabilesc cumparatorii de carti vechi valoarea volumelor?

Anticariatele mai sunt denumite si cumparatori de carti vechi deoarece, cu toate ca sunt cunoscute in special pentru activitatea de comercializare a cartilor, acestea si-au dezvoltat si ramura de achizitii carti. Principalul obiectiv al acestui demers a fost imbogatirea propriei colectii de volume, atat in ceea ce priveste cantitatea, dar si diversitatea.

Prin urmare, acestea cumpara carti de orice fel, chiar daca unele anunturi mentioneaza „cumpar carti vechi”. Acest lucru ofera anticarilor capacitatea de a-si imbunatati si cunostintele cu privire la carti si la valoarea acestora. Principalele criterii de care se tine cont in stabilirea valorii unei carti sunt urmatoarele: gradul de uzura, importanta istorica sau literara a cartii, tirajul, editorul și autorul si gradul de raritate al acesteia.

De ce se doreste cunoasterea valorii cartilor din biblioteca?

Proprietarii cartilor rare sau valoroase au, in general, doua motive pentru care doresc sa afle valoarea reala a volumelor pe care le detin. Fie ca sunt colectionari de carti vechi si rare, astfel ca doresc sa isi estimeze valoarea intregii colectii, fie ca au in plan vanzarea acestora si vor sa afle ce suma de bani pot obtine in schimbul lor.

Cumparatori de carti vechi | cumpar carti vechi | Anticariat-Carti.com

Cumparatori de carti vechi

Daca apeleaza la anticariatul online Anticariat-Carti.com pot primi evaluarea gratuita a volumelor, mai ales ca intentia acestuia este aceea de a cumpara carti de orice fel, dar mai ales carti vechi sau rare. Astfel, proprietarii nu vor mai fi nevoiti sa caute mai multe pareri pentru a fi siguri de veridicitatea informatiilor, ci le pot primi de la profesionisti din domeniu, care cu asta se ocupa.

Prin urmare, efortul depus pentru a-si vinde cartile va fi unul foarte mic, anticariatul fiind cel care se ocupa de intregul proces.