Care este procedura de efectuare ITP la camioane? Difera de cea pentru autoturisme?

In ce consta procedura de efectuare a ITP-ului pentru camioane?

ITP Bucuresti

Toate vehiculele care circula pe drumurile publice trebuie sa se afle in buna stare de functionare, care va fi confirmata prin trecerea verificarii tehnice periodice. Fiecare tip de autovehicul are propriile caracteristici si utilitati, motiv pentru care si inspectia tehnica se face diferentiat, in functie de o serie de factori, de exemplu, soferii ar trebui sa mearga la o statie ITP pentru camioane o data pe an pentru a putea circula in mod legal pe sosele.

Camioanele sunt unele dintre cele mai mari tipuri de autovehicule care circula pe soselele din Romania, motiv pentru care si gradul de risc in cazul unei defectiuni este ridicat. In plus, greutatea transportata si numarul mare de curse efectuate, duc la uzarea mai rapida a componentelor. Tocmai de aceea periodicitatea ITP-ului este de numai un an.

In ce consta procedura de efectuare a ITP-ului pentru camioane?

Cei care cauta o statie ITP in sectorul 6 in care sa poata fi efectuat ITP-ul pentru camioane pot apela la serviciile oferite de Alfa ITP, deoarece aceasta este o statie care se adreseaza tuturor tipurilor de vehicule care au nevoie de inspectia tehnica periodica.

Aceasta procedura este asemanatoare pentru toate autovehiculele, indiferent de capacitatea, marimea, utilitatea sau vechimea lor si consta in 3 pasi: verificarea documentelor, verificarea vizuala si verificarea tehnica.

In ceea ce priveste documentele necesare pentru efectuarea ITP-ului, persoana care se prezinta cu autovehiculul in statia ITP trebuie sa aiba asupra sa atat propria carte de identitate, cat si cartea de identitate a autovehiculului, o asigurare valabila si certificatul de inmatriculare in original.

Statie ITP in sectorul 6 | AlfaITP.ro

Statie ITP in sectorul 6

Daca toate acestea sunt in regula, personalul de la AlfaITP.ro va trece la verificarea vizuala a camionului, procedura prin intermediul careia pot fi observate petele de rugina si alte defectiuni prezente la nivelul caroseriei. Totusi, verificarea tehnica este cea mai importanta.

In cadrul verificarii tehnice a vehiculului sunt vizate toate sistemele de siguranta ale masinii, de la cel de directie si franare, la sistemul de iluminare si chiar emisiile de noxe, care trebuie sa se incadreze in parametrii indicati de preverile legale aflate in vigoare pentru a putea trece ITP-ul.