Cantul lui Ahile in viziunea autoarei Madeline Miller

Cumpar carti din Bucuresti si daca doriti sa vindeti aceasta carte sau oricare alta, nu trebuie decat sa accesati www.anticariat-carti.com si sa aratati aceasta intentie.

cumparatori de carti vechi

Cantul lui Ahile ” de Madeline Miller este o relatare moderna a ”Iliadei” si a castigat Woman’s Prize pentru fictiune in anul 2012. In timp ce celebra lucrare a lui Homer a fost scrisa din perspectiva lui Ahile, ca erou razboinic al Greciei Antice, printul Patroclus din aceasta carte are un rol minor. In viziunea lui Miller, Ahile si Patroclus sunt prieteni din copilarie, iar mai tarziu incep o relatie de iubire, iar cand vine timpul ca Ahile sa plece la lupta, Patroclus il urmeaza.

Romanul incepe cu copilaria timpurie a lui Patroclus. Tatal sau este dezamagit de fiul lui, iar mama este exact opusul mamei lui Ahile. Cand Patroclus ucide accidental un baiat, dezamagirea tatalui creste atat de mult, incat simte nevoia sa-si exileze fiul. Aceasta privare emotionala timpurie il formeaza pe Patroclus intr-un om care va accepta prietenia lui Ahile, care in cele din urma, se va transforma in dragoste si devotament.

Desi tatal lui Ahile, Peleus, arata o afectiune calda si multa toleranta fata de fiul sau, zeita Thesis creionata de autoarea Miller este rece si rigida, ba chiar si infricosatoare. Isi uraste sotul muritor si nu poate accepta ca fiul ei sa fie atat de apropiat tot de un muritor ca Peleus. Desi intreaga ei dragoste este indreptata catre fiul ei, aceasta nu reuseste niciodata sa fie afectuoasa si draguta cu acesta.

Madeline Miller spune ca ideea romanului sau a aparut privind la suferinta lui Ahile atunci cand cel mai apropiat prieten, Patroclus, moare in vechea poezie homerica. Si-a pus intrebarea ”Ce fel de relatie au avut de s-au iubit atat de mult?” Prin romanul scris, ea incearca sa raspunda la aceasta intrebare cu profunzime si sensibilitate.

Cantul lui Ahile

Romanul Cantul lui Ahile se concentreaza, in primul rand, pe tema capacitatii de a iubi

In interpretarea autoarei, zeii si mai ales Thesis, mama lui Ahile, nu inteleg dragostea si, astfel fiind semizeu este pus in fata unor complicate probleme ale inimii. Scrisa din punctul de vedere al lui Patroclus, ”Cantul lui Ahile” este o noua explorare gratioasa a vechii povestiri, care va aduce noi perspective asupra relatiei dintre cei doi eroi.

Cumpar carti din Bucuresti si daca doriti sa vindeti aceasta carte sau oricare alta, nu trebuie decat sa accesati Anticariat-carti.com si sa aratati aceasta intentie. Suntem cumparatori de carti vechi, insa ne intereseaza si titlurile actuale, asa ca nu va sfiiti in a ne contacta daca aveti carti de vanzare!