Ambergris Caye din Belize – cea mai frumoasa insula din lume

Cea mai frumoasa insula din lume, pentru al doilea an consecutiv este Ambergris Caye din Belize, in Marea Caraibelor

Ambergris Caye

Cea mai frumoasa insula din lume, pentru al doilea an consecutiv este Ambergris Caye din Belize, in Marea Caraibelor. Pe langa hotelurile si restaurantele scumpe, insula Ambergris Caye este renumita si pentru un sistem uimitor de recife de corali, al doilea ca marime din lume si cel mai lung din aceasta emisfera si Great Blue Hole (Marea Gaura Albastra) – visul tuturor scafandrilor. Abisul gazduieste specii subacvatice, cum ar fi rechinul biban negru si pestele-ciocan.

Marea Gaura Albastra are 146 de metri adancime si 305 de metri in diametru. Este o pestera subacvatica de calcar, al carei acoperis s-a prabusit. Adancimea mare creeaza culoarea albastru profund a apei.

Belize este o destinatie preferata de pasionatii de ecoturism. Intre Mexic si Guatemala, micuta tara atrage turisti cu padurile sale vesnic verzi, apele cristaline si fauna salbatica colorata. In partea de sud a tarii se afla singura rezervatie de jaguar din lume.

Ambergris Caye este cea mai mare insula din Belize si principala destinatie pentru calatorii catre aceasta natiune din vestul Caraibelor. Orasul San Pedro este singurul oras de pe insula. Ambergris Caye a fost centrul comertului maritim al zonei de secole.

Pescuitul si nucile de cocos au fost mijloace istorice de sprijinire a insulei, iar in ultimii 30 de ani au dus la o crestere mare atat a comertului, cat si a ecoturismului. Varietatea bogata de lucruri de facut in orasul San Pedro face ca Ambergris Caye sa fie poarta de intrare in aceasta tara frumoasa.

De la frumoasele plaje si apele azurii din Caraibe, pana la Muntii Maya si Pine Ridge, exista o aventura pentru toata lumea. Pesterile spectaculoase, cascadele intortocheate, padurea tropicala virgina si sute de pesteri de calcar ofera privelisti interesante.

Turistii vor gasi multe ruine si temple antice Maya care ii vor atrage si vor dori sa afle mai multe despre istoria lor. Tiroliana prin padure, plimbari in natura, navigatie in Caraibe, tubing in pestera, scufundari si snorkeling in Bariera de Corali, parasailing sau doar drumetii prin jungla – cu siguranta va fi o calatorie minunata, de neuitat.