Sarcina dupa 35 de ani

Sarcina dupa 35 de ani nu este neaparat o sarcina cu probleme. Cu toate acestea, este sigur faptul ca, cu cat varsta este mai mare, cu atat mai multe riscuri implica sarcina

sarcina

Sarcina dupa 35 de ani nu este neaparat o sarcina cu probleme. Cu toate acestea, este sigur faptul ca, cu cat varsta este mai mare, cu atat mai multe riscuri implica sarcina. In cele mai grave cazuri, acestea pun in pericol sanatatea mamei si a copilului.

Prin urmare, este foarte important sa se ia in considerare unele dintre riscurile care se pot intalni in timpul sarcinii dupa 35 de ani. Evident, a ramane insarcinata dupa aceasta varsta nu este interzis, din fericire. Uneori, trebuie luate masuri de precautie speciale.

  • Scaderea fertilitatii

De obicei, fertilitatea feminina scade dupa varsta de 35 de ani – deci este mai dificil ca o femeie sa ramana insarcinata. Acest lucru poate fi cauzat si de scaderea frecventei ovulatiei. In mod ciudat, femeile cu varste cuprinse intre 35 si 39 de ani au mai multe sanse sa aiba gemeni.

  • Probleme de sanatate care pot aparea

Femeile care raman insarcinate dupa varsta de 35 de ani sunt mai expuse riscului de a dezvolta anumite boli precum hipertensiunea arteriala sau diabetul. Acest lucru este demonstrat de studii dedicate analizei aparitiei anumitor patologii in functie de varsta gravidelor.

  • Patologii la copii

O femeie de peste 35 de ani care doreste sa ramana insarcinata ar trebui sa ia in considerare faptul ca exista riscuri mai mari de a naste un copil cu tulburari cromozomiale, cum ar fi sindromul Down.

Desigur, este important sa se faca un test prenatal pentru a determina daca fatul are o astfel de problema. Studiile arata ca riscul de a avea un copil cu sindrom Down dupa varsta de 35 de ani este de 1 din 378.

  • Avort

In general, riscul de a suferi un avort spontan este mai mare in primul trimestru de sarcina. Riscul creste in mod evident odata cu varsta.

De exemplu, 15% dintre femeile cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani sunt expuse riscului unui avort spontan. Procentul creste la 25% pentru femeile de peste 40 de ani.

  • Probleme in timpul nasterii

Femeile de peste 35 de ani care sunt insarcinate pentru prima data sunt mai susceptibile sa intampine complicatii in timpul nasterii decat femeile mai tinere.

Acest lucru poate duce la suferinta fetala si durere postpartum. Este motivul pentru care exista mai multe nasteri prin cezariana la aceasta varsta.