Evaluarea obiectelor vechi intr-un magazin de antichitati

Sa apeleze la specialistii Hqz.ro pentru a le oferi toate detaliile necesare despre antichitatile pe care le detin, de la perioada careia apartin, materialele din care sunt realizate si pana la pretul la care sunt evaluate.

magazin de antichitati

Nu tot ce straluceste este aur si nu toate obiectele vechi sunt valoroase, iar acest lucru il vor afla toti clientii unui magazin de antichitati din Bucuresti de indata ce vor lua legatura cu specialistii in domeniu. Unele obiecte vechi par valoroase, dar in realitate sunt fake-uri, in timp ce altele par atat de prafuite si “bune de aruncat”, dar la o privire mai atenta, pot valora o mica avere.

Ce trebuie sa faca detinatorii obiectelor vechi? Sa apeleze la specialistii Hqz.ro pentru a le oferi toate detaliile necesare despre antichitatile pe care le detin, de la perioada careia apartin, materialele din care sunt realizate si pana la pretul la care sunt evaluate.

Ce caracteristici au obiectele vechi pentru care reprezentantii unui magazin de antichitati din Bucuresti ofera un pret bun?

Avand experienta necesara in domeniu, profesionistii care cumpara antichitati le si evalueaza in mod corespunzator, cercetand foarte atent obiectele inainte de a le cumpara. Practic, pentru ca detinatorii antichitatilor sa primeasca un pret bun pentru produsele vandute, acestea trebuie sa indeplineasca unele criterii:

  • Sa fie in stare buna

Antichitatile trebuie sa arate bine, sa fie in stare buna, nu rupte sau deteriorate. In caz contrar, vor fi respinse sau detinatorii vor primi un pret mult mai mic.

  • Sa fie unice

Obiectele unicat sau care au semnatura unei personalitati vor primi cu siguranta un pret mai bun in urma evaluarii, decat un produs similar fabricat in serie.

  • Sa fie lucrat manual sau foarte vechi

Obiectele lucrate sau finisate manual sunt foarte apreciate, pentru ca nu exista posibilitatea ca pe piata sa existe doua exemplare identice. Uneori, obiectele produse in serie pot fi foarte valoroase, mai ales daca seriile au fost limitate sau sunt foarte vechi.

Amanet antichitati din Bucuresti | Magazin de antichitati din Bucuresti | Hqz.ro

amanet antichitati din Bucuresti

Ce inseamna antichitati in stare buna?

Trecerea timpului nu iarta pe nimeni si nimic. Oamenii imbatranesc, cartile se ingalbenesc, antichitatile capata o alta forma sau culoare. Cum arata antichitatile in stare buna, conform reprezentantilor unui amanet antichitati din Bucuresti, in functie de materialul din care sunt realizate?

  • Antichitatile din ceramica sau portelan trebuie sa fie intacte, sa nu existe zgarieturi, sparturi, urme de lipituri;
  • Antichitatile din aur si argint trebuie sa fie in buna stare, sa nu fie rupte si sa aiba pietrele pretioase la locul lor;
  • Mobilierul vechi trebuie adus la magazinul de antichitati curatat si lustruit, fara urme de panze de paianjen sau praf in buretele scaunelor, spre exemplu;
  • Obiectele de arta – tablourile si icoanele – trebuie curatate usor fara a desface vopseaua.