Destinatii superbe pe cale de disparitie

Venetia este plina de culoare momentan. Un studiu publicat in 2013 in American Geophysical Union a scos la iveala faptul ca pitorescul oras italian se afunda an de an intre 1-2 mm

destinatii superbe

Stiai ca exista destinatii superbe in lume care ne fac sa visam ca le vom vizita intr-o buna zi dar sunt pe cale de disparitie? Iata cateva destinatii suprinzatoare si superbe totodata pentru a le putea vizita inainte de a disparea pentru totdeauna.

Destinatii superbe din lume

Venetia

Venetia este plina de culoare momentan. Un studiu publicat in 2013 in American Geophysical Union a scos la iveala faptul ca pitorescul oras italian se afunda an de an intre 1-2 mm. Nivelul lagunei este in continua crestere de asemenea. Disparand astfel cativa milimetri pe an, studiul a declarat faptul ca in anul 2032 romantica Venetie ar putea fi mai jos cu 80mm decat acum.

Arctica

8 tari – Canada, Statele Unite ale Americii, Rusia, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Finlanda si Suedia revendica toate cate o parte din imensa intindere care este Arctica. Este habitatul ursilor polari, a focilor, a vulpilor arctice, a ursilor bruni, a delfinilor si a diferitelor specii de balene. Poluarea datorata forajelor petroliere, pescuitului ilegal si a traficului maritim excesiv ar putea duce la disparitia acestei destinatii.

Madagascar

Madagascar este o destinatie in mare pericol datorita defrisarilor si a comertului ilegal al faunei. Defrisarea rapida nu face decat sa elimine incetul cu incetul populatia animaliera exclusiva din Madagascar. Nicaieri pe planeta nu se gasesc 92% mamifere, 95% reptile si 89% din flora din Madagascar. Traficul ilegal cu speciile salbatice contribuie in egala masura la punerea acestei destinatii in pericol.

Amazonia

Stiai ca Amazonia reprezinta doar 40% din America de Sud? Cele 4,1 miliarde de hectare de padure tropicala densa ofera un teren de joaca pentru jaguari, maimute, lenesi, delfini de Amazonia si peste 3000 de specii diferite de specii de peste de apa dulce. Expansiunea agricola excesiva, infrastructurile si eliminarea ilegala a resurselor naturale distrug fauna incetul cu incetul.

Himalaya orientala

Aceasta regiune maiestuoasa de pe creasta muntilor adaposteste in jur de 163 de specii de animale pe cale de disparitie. Dar din cauza defrisarilor aceasta regiune este in pericol. Animalele sunt in pericol, toata populatia de aici este in real pericol.