Tatuarea buzelor – avantaje si dezavantaje

A revenit in tendinte tatuarea buzelor. Aceasta procedura estetica este o alternativa eficienta pentru oferirea simetriei buzelor. Si nu doar atat, ci si pentru impresia de volumizare. Pentru unele persoane, machierea zilnica a buzelor poate fi destul de incomoda

tatuarea buzelor

A revenit in tendinte tatuarea buzelor. Aceasta procedura estetica este o alternativa eficienta pentru oferirea simetriei buzelor. Si nu doar atat, ci si pentru impresia de volumizare. Pentru unele persoane, machierea zilnica a buzelor poate fi destul de incomoda.

Pentru un rezultat uimitor, procedura implica: conturarea, care necesita atentie, rabdare si, de ce nu, talent, iar ulterior, acoperirea cu ruj. Pe tot parcursul zilei, rujul pe buze trebuie retusat. Complicat, nu? Posibil, depinde de marca de ruj aleasa, de activitatile desfasurate, de nivelul de hidratare a buzelor etc. In orice caz, un tatuaj permanent sau semipermanent al buzelor, poate fi o solutie optima.

Ce presupune tatuarea buzelor?
  • O femeie care doreste o schimbare de look, poate apela cu usurinta la tatuarea buzelor. Folosita cu mare succes in cosmetica este o metoda de tatuare a pielii cu pigmenti cosmetici care, printr-o tehnica speciala, se introduc in straturile superioare ale epidermei si care raman in piele o perioada de timp. Tehnica speciala utilizata in machiajul semipermanent desi este aceeasi mai este cunoscuta si ca “micro-pigmentare”, repigmentare sau tatuaj cosmetic. Se realizeaza pentru conturarea si colorarea partiala sau totala a buzelor.
  • Avantajele se deduc de la sine. Prin tatuajul buzelor, se reduc: nemultumirea partenerului la „gustul” rujului, urmele de pe pahare (sau de pe obrajii sarutati), rujurile care sunt vulnerabile la sala de fitness, la piscina, club, serviciu, la plaja, in zilele toride de vara sau in cele geroase de iarna. In alegerea pigmentului, se poate apela la sfatul cosmeticienilor, in functie de nuanta tenului, grosimea lor, statutul persoanei care alege sa-si faca acest tip de interventie.
  • Fiind o zona sensibila, ele pot prezenta anumite inflamatii sau iritatii in primele ore de la procedura. In zilele urmatoare, pigmentul tatuajului poate fi mai inchis, insa ulterior, prin depigmentare treptata, se ajunge la rezultatul dorit. Durata efectuarii unui astfel de tatuaj, variaza in functie de fiecare persoana. Limita maxima ar fi de 3 ore, in cazul in care este vorba despre ambele etape: conturul buzelor si pigmentarea totala a acestora.
  • Indiferent de varsta, moment si loc, alege sa-ti afisezi niste buze senzuale si feminine!