Ce poti vizita in Malaga?

Pentru a putea profita insa de orele mai racoroase, este necesar sa se inceapa excursia devreme pe Costa del Sol.

destinatii Malaga

Fie ca este vorba despre un city break sau o vacanta petrecuta in Europa, Malaga poate fi o destinatie potrivita, in care pot fi vizitate obiective dintre cele mai diverse astfel incat oricine sa isi gaseasca un loc pe placul sau. Pentru a putea profita insa de orele mai racoroase, este necesar sa se inceapa excursia devreme pe Costa del Sol. Astfel vor putea fi vizitate urmatoarele obiective:

 

  • Castelul Gibralfaro

Castelul Gibralfaro este o fortareata araba din secolul al XIV-lea care vegheaza asupra orasului-port si are vedere la Teatrul Roman, astfel ca privelistea asupra orasului Malaga este uimitoare. De aici se poate admira o panorama magnifica a orasului vechi din Malaga, care este plin de comori arhitecturale.

 

  • Cetatea Alcazaba din Malaga

Aceasta cetate spectaculoasa, construita in secolul al XI-lea, este emblema orasului. Gradinile sale si muzeul arheologic asteapta sa fie vizitate atat de pasionatii de istorie, cat si de cei curiosi sau pasionati de frumos, deoarece pe Alameda Principal exista un parc de o frumusete exceptionala. Este absolut obligatoriu sa se admire aceste peisaje de pe o banca, fiind un moment potrivit pentru relaxare si deconectare de la realitatea cotidiana.

 

  • Casa muzeu in care s-a nascut Picasso

Centrul istoric este un alt loc ce nu ar trebui ratat intr-o vizita in Malaga, in aceasta zona aflandu-se muzeul dedicat locului natal al lui Picasso si superba piata publica Place de la Merced.

 

  • Bisericile din Malaga

Orasul vechi pitoresc din Malaga gazduieste si multe biserici. Se poate vizita Iglesia de los Martires sau Biserica de Santiago (ambele datand din secolul al XV-lea) ori poate chiar Manquita, o catedrala fermecatoare renascentista din Malaga.

Chiar langa acestea, Place del Obispo, cu palatul episcopal din secolul al XVIII-lea, merita, de asemenea, vizitat. Se poate observa deci ca mostenirea istorica a orasului Malaga este foarte eclectic.

 

  • Promenada maritima Ruiz Picasso

Dupa o dimineata de vizitare a obiectivelor turistice, este cazul pentru o bine meritata pauza pentru a gusta un pescaito frito, specialitatea orasului. Aceasta poate fi servita pe Paseo Marítimo Ruiz Picasso, unde poate fi descoperit, pe jos sau cu bicicleta, marele port de croaziera din Malaga si uriasele sale feriboturi.