Un copil numit El – o autobiografie a abuzului

Cumpar carti la kg, iar daca aveti aceasta carte si multe altele pe care doriti sa le valorificati, accesati cumparcarti.ro si veti afla cum puteti vinde cartile pe care nu mai intentionati sa le folositi, dar pe care altii le cauta si nu le gasesc!

Un copil numit El

Un copil numit El – o autobiografie a abuzului

Foarte multi cititori de carti se simt atrasi si inspirati de biografii si autobiografii, mai ales cei ce fac achizitii de carti in mod constant, prefera acest gen in favoarea altora. ”Un copil numit El” este o autobiografie care vorbeste despre abuzul hidos de care a avut parte David Pelzer, acesta fiind provocat tocmai de mama sa.

Intr 4 si 12 ani, mama lui Pelzer l-a supus la cele mai groaznice abuzuri, inclusiv infometare, batai, otravire, injunghieri spectaculoase si multe altele. Aceasta poveste adevarata cuprinde ceea ce a fost numit unul dintre cele mai grave abuzuri asupra copiilor descoperite vreodata in istoria Californiei.

Nascut in 1960, David Pelzer, era al doilea copil din cei patru baieti ai familiei, iar copilaria lui aparent idilica a fost intrerupta brusca, cand mama lui a cazut prada bolilor mintale si alcoolismului. Toata furia ei s-a abatut asupra lui Dave. Tatal care stia ce se intampla, petrecea tot mai putin timp acasa, in timp ce mama devenea tot mai instabila. In loc sa-l salveze pe Dave si pe ceilalti frati, acesta a abandonat familia, neputincios fiind sa-i faca fata sotiei sale violente si bolnave.

Dave isi idolatrizeaza tatal si viseaza ca intr-o zi acesta il va salva din mainile mamei. Visele erau singurele scapari ale micului baiat. Nici la scoala nu era inteles, fiind etichetat drept copil-problema, insa un profesor mai atent la nevoile sale este si cel care il elibereaza din casa ororilor in care traia, plasandu-l in asistenta maternala.

In anul 1995, atunci cand a fost publicata, aceasta autobiografie a devenit arhicunoscuta pe teritoriul Statelor Unite, dar a fost tradusa si in alte limbi. La inceput nu a fost considerata ca fiind reala, insa fratii lui Dave au sustinut tot ce a acesta a scris. Cu toate acestea, acest raport se bazeaza pe o realitate de care, din nefericire, multi copii inca au parte.

Achizitii de carti | cumpar carti la kg | cumparcarti.ro

achizitii de carti

Nu este deloc placuta lectura unui asemenea roman, insa este plina de sens si un model de ”asa nu”. Cumpar carti la kg, iar daca aveti aceasta carte si multe altele pe care doriti sa le valorificati, accesati Cumparcarti.ro si veti afla cum puteti vinde cartile pe care nu mai intentionati sa le folositi, dar pe care altii le cauta si nu le gasesc!