Coloratiile dentare – cum sa ai un zambet fara pete?

Este foarte important ca pacientii sa respecte o igiena orala riguroasa si sa nu omita vizitele de doua ori pe an in cadrul cabinetului medicului dentist

coloratiile dentare

Una din cele mai importante probleme cu care se confrunta pacientii cabinetelor dentare de toate varstele sunt coloratiile dentare. Pentru ca petele de pe dinti impiedica pacientii sa aiba un zambet frumos, acestia cauta de cele mai multe ori solutii traditionale sau asigurate de medicii stomatologi pentru a-si putea recupera increderea in sine si pentru a zambi din nou.

Este foarte important ca pacientii sa respecte o igiena orala riguroasa si sa nu omita vizitele de doua ori pe an in cadrul cabinetului medicului dentist.

Ce afecteaza dintii? Care sunt factorii ce determina coloratiile dentare?

Coloratiile dintilor au mai multe cauze. Cu alte cuvinte, exista numeroase elemente si numerosi factori care determina aparitia petelor pe dinti si colorarea dintilor. Fumatul, consumul de cafea si de vin rosu, de alimente care pot colora dintii sunt doar cateva dintre acesti factori. De asemenea, lipsa unei igiene orale corespunzatoare si bruxismul, dar si tratamentele endodontice determina aparitia coloratiilor dentare.

Coloratiile dentare pot sa apara din cauza expunerii la o cantitate mare de fluor in timpul copilarie, din cauza consumului anumitor medicamente, dar si din cauza efectuarii unor obturatii de canal complet necesare. De asemenea, petele inestetice pot sa apara si din cauza fisurarii, fracturarii dintilor, din cauza omiterii tratamentelor de detartraj si a unei igiene orale necorespunzatoare.

Care sunt procedurile recomandate in cazul coloratiilor dentare? In primul rand, se recomanda albirea dintilor in cabinetul medicului stomatolog, nu acasa folosind acele folii care se aplica pe dinti sau leacuri “babesti” precum bicarbonat de sodiu, carbune activ sau diferite combinatii periculoase. De asemenea, mai sunt si situatii in care se recomanda aplicarea de fatete dentare pe unul sau mai multi dinti.

Acestea sunt piese protetice subtiri din ceramica ce se aplica pe partea vizibila a dintelui pentru a-i schimba forma, culoarea sau marimea.

Nu in ultimul rand, specialistii pot recomanda si coroanele din portelan care sunt materiale biocompatibile din domeniul stomatologiei si elimina toate posibilele alergii, avand culoarea si transparenta dintelui natural.