Ce tratamente stomatologice salveaza dintii de la extractie?

Potrivit specialistilor de la Plazadent.ro, o clinica de endodontie din sector 6, acest tratament va avea ca rezultat final eliminarea infectiei aparuta la nivelul pulpei dentare.

endodontie din sector 6

Foarte multe clinici incearca sa salveze un dinte sau o masea prin realizarea de diverse tratamente stomatologice. Endodontia se refera la tratamentul oferit de medicii stomatologi pacientilor, in vederea tratarii afectiunilor din interiorul dintilor. Dintele are in interiorul sau un tesut numit pulpa dentara, care include nervii si vasele de sange. Aceasta pulpa dentara poate suferi anumite afectiuni si de aceea va fi nevoie de un tratament de canal endodontic. Potrivit specialistilor de la PlazaDent.ro, o clinica de endodontie din sector 6, acest tratament va avea ca rezultat final eliminarea infectiei aparuta la nivelul pulpei dentare.

La ce sa va asteptati in timpul unor tratamente stomatologice endodontice?

Dupa cum s-a mentionat si mai sus, endodontia este o ramura a stomatologiei ce presupune un tratament pentru vindecarea afectiunilor din interiorul unui dinte. Cei care vor sa inteleaga mai bine ce presupune tratamentul endodontic sau tratamentul de canal, vor trebui mai intai sa stie cateva notiuni de baza despre anatomia unui dinte.

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dintelui are o infectie din cauza unor traumatisme suferite sau a unor fisuri de dinte. In timpul tratamentului canalului radacinii pulpa infectata este indepartata din dinti si inlocuita cu o umplutura speciala. Etapele procedurii sunt urmatoarele:

1. Realizarea unei radiografii pentru un diagnostic precis.

2. Medicul stomatolog ii va face pacientului anestezie locala pentru ca acesta sa nu simta deloc durerea.

3. Medicul va face o mica deschidere pe coroana pentru a accesa canalele dintilor.

4. Pulpa infectata din interiorul dintelui va fi indepartata.

Tratamente stomatologice | endodontie din sector 6 | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

5. Dentistul curata minutios canalele radiculare si le mareste pentru a le putea umple corespunzator.

6. In cazul in care tratamentul canalului se desfasoara in mai multe sedinte, medicul dentist poate plasa medicamente in canalul curatat pentru a ucide orice bacterii ramase si sigileaza dintele cu o umplere temporara.

7. La urmatoarea vizita, medicamentul si umplerea temporara sunt indepartate si se va continua procedura.

8. In cele din urma, stomatologul sigileaza dintele cu o umplutura sau cu o coroana.

Circulatia se opreste in dintele devitalizat care, impreuna cu lipsa pulpei in interiorul dintelui, face ca acesta sa fie mai fragil si predispus la ciobire. In unele cazuri, stomatologul va recomanda sa se puna o coroana pe dinte pentru a evita aparitia diverselor probleme.