Ce presupune otita medie la bebelusi?

Otita medie la bebelusi este una dintre cele mai intalnite infectii. In urma unor studii, cinci din sase copii se pot confrunta cu acest tip de infectie

otita medie

Astazi, otita medie la bebelusi este una dintre cele mai intalnite infectii. In urma unor studii, cinci din sase copii se pot confrunta cu acest tip de infectie. Otita medie este o inflamatie dureroasa a urechii. De ce apare? Ei bine, singurii vinovati sunt virusii si bacteriile. Atunci cand apare, tubul eustachian se umfla, motiv pentru care durerile sunt foarte mari.

Otita medie – cauze si tratament

Otita medie este o infectie intalnita mai des la copii decat la adulti. In general, cei mici au tubul eustachian scurt, ingust si putin orizontal. De aceea este foarte usor ca el sa se blocheze.

Din nefericire, atunci cand apare aceasta infectie, bebelusii incep sa planga de durere, iar multi parinti nu isi dau seama care este cauza. Insa, exista totusi cateva semne, ce pot fi remarcate rapid, cum ar fi trasul de urechea inflamata, iritabilitate, pierderea poftei de mancare, insomnii, febra si scurgerea unui lichid din ureche.

De cele mai multe ori, pentru a le calma durerea si pentru a-i trata, parintii opteaza pentru antibiotice. Ani de zile, acest tratament a fost prescris pentru tratarea infectiei urechilor. In urma unor studii, a rezultat faptul ca, bebelusii care nu iau antibiotice, se recupereaza mult mai rapid, in aproximativ 3 zile.

Deci, antibioticele nu sunt cea mai buna optiune pentru tratarea unei infectii a urechii. Atunci cand se administreaza antibiotice, bacteriile responsabile pentru infectiile urechii devin tot mai rezistente, iar data viitoare, tratarea va fi mult mai dificila. Exista si situatii in acare antibioticele sunt cea mai buna optiune. Deci, sa nu se inteleaga gresit.

In ceea ce priveste masurile luate de parinti pentru calmarea durerii celui mic, acestia ii pot pune comprese calde si umede peste ureche, timp de 10-15 minute. Usor, usor, durerea va fi redusa. In cazul in care urechea nu elimina nici un lichid, parintii ii pot pune copilului cateva picaturi de ulei de masline incalzit sau chiar si de susan.

Exista si cativa pasi pe care parintii ii pot urma pentru a preveni aparitia otitei la copil. Alaptarea este un prim pas. Este foarte important ca mama sa isi alapteze copilul pana la varsta de 12 luni. Laptele matern contine anticorpi, care la randul lor pot proteja copilul de diverse infectii si afectiuni.