Scaun cu rotile – ajutor indispensabil persoanelor cu dizabilitati

Pe MagazinulOrtopedic.ro se pot gasi scaune cu rotile cu antrenare manuala, care ofera o mai buna calitate a vietii persoanelor aflate in imposibilitatea de a se deplasa pe cont propriu

Scaunul cu rotile este un dispozitiv medical frecvent utilizat de persoanele care au dificultati in deplasare si care le ofera ocazia de a capata un oarecare grad de mobilitate si independent. Exista anumite boli sau accidente care duc la pierderea partial sau totala a capacitatii de deplasare, iar suportul pe care il ofera acest dispozitiv este vital pentru pacientii care au nevoie de sprijin.

Acesta le ofera persoanelor care au probleme cu mobilitatea oportunitatea de a participa activ la viata sociala, de a lucra, de a studia si de a accesa anumite servicii de care pot avea nevoie, precum asistenta medicala. Prin independenta in deplasare, persoanele care le folosesc capata incredere si se bucura de mobilitate aproape completa.

Tipuri de scaune cu rotile

Exista mai multe tipuri de scaune sau fotolii rulante, iar printre cele mai utilizate se numara urmatoarele: fotoliu rulant cu antrenare manuala, scaun cu rotile cu spatar reglabil, scaun cu rotile cu vas WC.

In functie de nevoile de mobilitate si de preferintele pacientului, se poate alege dintr-o gama diversificata de scaune cu rotile. Trasatura comuna a tututor tipurilor de scaune este contributia pe care o au asupra capacitatii de deplasare a utilizatorului.

Pe MagazinulOrtopedic.ro se pot gasi scaune cu rotile cu antrenare manuala, care ofera o mai buna calitate a vietii persoanelor aflate in imposibilitatea de a se deplasa pe cont propriu. Aceste dispozitive medicale au fost special concepute pentru a le oferi sprijin si pentru a le usura deplasarea.

Fotoliu rulante | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Cum alegi scaunul cu rotile potrivit?

Alegerea scaunului cu rotile potrivit nu este tocmai simpla, deoarece fiecare pacient are nevoi speciale. In general, majoritatea scaunelor sunt configurabile in ceea ce priveste dimensiunea si pozitia spatarului, avand cotiere si suporturi pentru picioare reglabile sau chiar detasabile. Totusi, alegerea scaunului potrivit se face in functie de anumiti factori.

In momentul achizitiei, o persoana trebuie sa tina cont de inaltimea si greutatea celui care va utiliza scaunul si sa ia in considerare o marime putin mai mare, pentru ca acesta sa fie confortabil si atunci cand poarta haine voluminoase. La fel de important este si mediul in care va fi folosit scaunul, si anume interior sau exterior.