Care sunt caracteristicile pe care le are o imprimanta termica de etichete si in ce situatii este necesara aceasta?

casedemarcat.eu

Orice sector comercial, indiferent de produsul sau serviciul vandut, presupune utilizarea unor instrumente care au rolul de a eficientiza si imbunatati activitatea angajatilor. De asemenea, astfel de instrumente sunt foarte utile si pentru o mai buna gestionare a activitatii si afacerii de catre superiori.

Un exemplu de instrument care poate fi utilizat atat intr-un magazin, cat si intr-un restaurant sau chiar o companie care ofera diverse servicii – de curierat, de exemplu – este imprimanta termica de etichete.

Ce este o imprimanta termica de etichete?

O imprimanta termica este un echipament care utilizeaza caldura pentru a produce text sau o imagine pe hartie. Ca atare, nu sunt necesare cartuse de cerneala sau toner. Cu toate acestea, are nevoie de hartie termica ca suport de imprimare, hartie care poate fi achizitionata, de obicei, de la furnizorii de astfel de echipamente, cum este si magazinul online CasedeMarcat.eu.

Datorita calitatii si vitezei sale de imprimare, aceasta tehnologie a devenit din ce in ce mai populara, de exemplu in supermarketuri, companii aeriene, industria de divertisment, servicii de inspectie tehnica sau in domeniul medical, deoarece cu aceasta tehnologie pot fi tiparite chitante si tichete emise de magazine, dar si amenzi sau bilete de cinema, printre altele.

Imprimanta termica de etichete | scanner cod de bare | CasedeMarcat.eu

Imprimanta termica de etichete

Principalele caracteristici ale unei imprimante termice

Unele dintre principalele caracteristici ale unei imprimante termice, datorita carora este atat de populara in mai multe sectoare de activitate, cum este si cazul unui scanner cod de bare pentru sectorul de retail, de exemplu, sunt:

  • viteza mare de imprimare: imprimantele termice pot imprima la viteze mult mai mari decat alte imprimante, deoarece capetele lor de imprimare sunt capabile sa imprime informatii in milisecunde;

  • costuri reduse de imprimare: absenta cartuselor si utilizarea caldurii, in reactie cu hartia, permite companiilor sa economiseasca la capitolul consumabile, singurul consumabil necesar pentru imprimarea termica fiind hartia, care se prezinta de obicei sub forma unei role;

  • usurinta de utilizare: nu este necesara o instruire initiala inainte de a fi folosita o imprimanta termica, motiv pentru care este un echipament usor si rapid de implementat in activitatea unei companii.