Buzele crapate – un adevarat cosmar, care necesita atentie speciala

Buzele crapate pot fi o problema in orice moment al anului

buzele crapate

Buzele crapate pot fi o problema in orice moment al anului. Daca nu frigul aspru sau aerul uscat provoaca crapaturile si dezhidratarea buzelor, atunci efectele dure ale soarelui sau ale produselor cosmetice sunt acele elemente nocive pentru buze.

In timp ce balsamurile de buze pot ajuta cu siguranta, exista, de asemenea, o varietate de remedii home-made care promit rezultate semnificativ satisfacatoare.

Care sunt remediile naturale, ce pot fi folosite pentru buzele crapate

Atunci cand buzele sunt uscate si crapate, pielea poate incepe sa se ridice si sa se descuameze. Exfolierea delicata a buzelor poate ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii care, altfel, pot impiedica tratamentul sa ajunga si sa hidrateze pielea noua de sub zonele descuamate.

Dupa primul pas, cel deja mentionat, mai devreme, si anume exfolierea, exista numeroase variante de remedii naturale, ce servesc ingrijirii buzelor. Iata cateva dintre acestea:

  • uleiul de cocos:

Spre deosebire de cea mai mare parte a pielii de pe corp, buzele au o functie de bariera slaba. Acest lucru inseamna ca sunt mai sensibile la elemente, cum ar fi vantul, caldura si frigul, decat pielea de pe alte parti ale corpului.

Uleiul de nuca de cocos este un emolient care nu numai ca hidrateaza pielea, dar, potrivit unui studiu recent, poate, de asemenea, sa protejeze pielea prin imbunatatirea functiei de bariera a acesteia.

  • aloe vera:

Aloe vera are o serie de utilizari si este cel mai bine cunoscuta ca un remediu de casa pentru arsurile solare. Proprietatile sale antiinflamatorii si efectul calmant o fac o alegere excelenta si pentru tratarea buzelor crapate.

  • mierea:

Mierea este folosita de secole ca remediu de casa pentru ingrijirea pielii si pentru o serie de afectiuni de sanatate.

De asemenea, aceasta poate ajuta la hidratarea si protejarea buzelor crapate. Functioneaza si ca un exfoliant usor si poate ajuta la indepartarea pielii uscate si moarte de pe buze.

Alte solutii mai includ si untul de avocado sau vaselina, a caror textura fina, precum si a celor deja mentionate anterior, ajuta la intretinerea si hidratarea buzelor, oferindu-le de asemenea un aspect placut.