Tratamente stomatologice care pot preveni probleme grave de sanatate

Tratand cariile si bolile gingivale in stadiu incipient, riscul aparitiei acestor complicatii va fi eliminat. Informatii suplimentare despre parodontologie si despre tratamentul corect al bolii parodontale pot fi gasite pe site-ul PlazaDent.ro

Pericolele dentare ascunse pot ameninta intreaga stare de sanatate, motiv pentru care se impun tratamente stomatologice efectuate la timpul potrivit. In caz contrar, cariile si bolile gingivale pot duce la probleme grave de sanatate, afectand inclusiv creierul si inima. De aceea, medicii dentisti le recomanda oamenilor sa fie vigilenti, mai ales odata cu inaintarea in varsta.

Complicatii care pot fi evitate prin tratamente stomatologice

Ignorarea cariilor si a bolilor gingivale poate conduce la complicatii care pun viata in pericol. Iata detalii despre cele mai frecvente.

  • Complicatii cauzate de cariile dentare

Conform OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), unul din cinci adulti cu varsta de peste 65 de ani are cel putin o carie netratata. Cariile apar atunci cand mancarea si bacteriile prezente in tartrul dentar produc toxine care distrug smaltul dentar. Bacteriile sunt vinovate si de infectiile care apar la radacina dintelui, cauzand abcese dentare.

In cazul in care infectia nu este tratata – concret, daca puroiul nu este indepartat – poate migra catre o alta parte a craniului. De cele mai multe ori este afectat maxilarul, insa in cazuri rare poate ajunge la creier, cauzand decesul.

  • Complicatii cauzate de bolile gingivale

Tot OMS spune ca doi din trei adulti cu varsta mai mare de 65 de ani sufera de o afectiune gingivala. Cea mai grava este boala parodontala. Aceasta inflamatie a gingiilor poate duce la pierderea dintilor si la multe alte probleme grave de sanatate.

Extractii dentare | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

extractii dentare

In stadiu incipient, gingiile vor fi iritate din cauza acumularii de tartru, se vor umfla si vor sangera usor. Netratata, afectiunea se va extinde sub linia gingiei, pana la ligamentul care fixeaza dintii in os. Atunci cand osul este distrus, apar abcesele si medicul poate recurge la extractii dentare.

In cele mai grave cazuri, bacteriile pot patrunde in sange, infectand valvele cardiace si punand viata in pericol. In plus, persoanele care sufera de boli ale gingiilor prezinta un risc mai ridicat de aparitie a hipertensiunii, diabetului sau artritei reumatoide.

Cum se pot evita aceste complicatii

Tratand cariile si bolile gingivale in stadiu incipient, riscul aparitiei acestor complicatii va fi eliminat. Informatii suplimentare despre parodontologie si despre tratamentul corect al bolii parodontale pot fi gasite pe site-ul PlazaDent.ro, in sectiunea special dedicata acestei afectiuni.