Totul despre statiile de andocare

Pe langa porturile USB suplimentare, statia de andocare ofera si o metoda suplimentara de conectare la un afisaj extern

statii andocare

O statie de andocare este un cadru hardware cu un set complet de porturi care creste confortul utilizarii unui gadget folosind un grup de conectori sau tehnologii de conexiune fara fir (Wi-Fi, Bluetooth).

Laptopul este o solutie mobila super convenabila pentru cazurile in care munca utilizatorului este in miscare, pentru persoanele care calatoresc des si au nevoie de computerul lor.

Dar, in comparatie cu computerele desktop, laptopurile au semnificativ mai putine porturi USB, mai putine iesiri video iar in timpul lucrului se incalzesc foarte mult. In acest caz solutia este o statie de andocare.

Pentru a reduce consumul de energie al laptopurilor, producatorii au inceput sa reduca numarul total de porturi USB disponibile, precum si modalitatile de conectare la un afisaj extern. De inteles, unul dintre neajunsurile evidente ale laptopului este tocmai lipsa unor porturi suficiente. Statia de andocare elimina aceasta problema.

Cel mai adesea, numarul de porturi USB dintr-o statie de andocare este dublu si, in unele cazuri, chiar tripleaza numarul de porturi de pe laptopul atasat acesteia. Adica nu va mai trebui sa se aleaga ce dispozitiv ramane pornit si care trebuie oprit pentru a utiliza portul USB.

Pe langa porturile USB suplimentare, statia de andocare ofera si o metoda suplimentara de conectare la un afisaj extern. Nu de putine ori, laptopul are un singur VGA sau HDM. Totul depinde de model, dar la majoritatea statiilor de andocare se vor gasi cel putin 3 metode de conectare la afisaj – VGA, DVI si Mini Display Port, precum si o a patra metoda – HDMI.

De asemenea, porturile USB din spatele statiei de andocare, vor elimina numeroasele cabluri de pe birou, vor evita incurcarea, varsarea accidentala a lichidelor si alte situatii neprevazute rezultate din tragerea unui cablu incurcat. In plus, odata cu absenta multor cabluri, biroul incepe sa arate mai prietenos si mai ordonat si este loc pentru alte lucruri, precum diploma de la Harvard.