Top 4 urgente stomatologice la copii, de care parintii trebuie sa stie

Parintii nu pot preveni astfel de situatii, indiferent de cat de atenti sunt, dar atunci cand se intampla, cel mai bine este sa mearga cu copiii la CabinetStomatologicSector2.ro

Parintii sunt responsabili de sanatatea celor mici, iar cand vine vorba despre dantura acestora, este esential sa fie foarte atenti. De exemplu, din randurile de mai jos, oamenii pot descoperi care sunt cele mai importante urgente stomatologice, pe care nu trebuie sa le ignore si pentru care este recomandat sa mearga impreuna cu cei mici la un cabinet de specialitate cat mai repede!

Abcese dentare

Abcesele dentare sunt explicate de catre medicii stomatologi ca fiind infectii ce evolueaza in general in proximitatea oaselor maxilare ori mandibulare. Printre motivele care conduc la aparitia acestor probleme se numara igiena orala precara, dar si alte probleme dentare, pe care medicii le pot descoperi in timpul unui consult. Mai mult, abcesele se formeaza din cauza bacteriilor accumulate in timp pe dinti si pe gingii.

Traumatisme dentare

Extrem de des intalnite la copii, traumatismele dentare sunt si ele urgente stomatologice, care nu suporta amanare. Poate fi vorba despre luxatii ori avulsii dentare, dar si despre fracturi accidentale.

Nefiind suficient de atenti atunci cand se joaca, cei mici se pot rani, iar dintii lor se deplaseaza anormal, ceea ce le provoaca dureri aproape insuportabile. Din pacate, parintii nu pot preveni astfel de situatii, indiferent de cat de atenti sunt, dar atunci cand se intampla, cel mai bine este sa mearga cu copiii la CabinetStomatologicSector2.ro.

Mobiliate la nivelul dintilor

Aflati la varste fragede, cei mici se confrunta la un moment dat cu o mobiliate sporita la nivelul dintilor de lapte. Este normal ca in jurul varstei de 6 ani, copiilor sa inceapa sa le cada dintii, urmand ca in locul acestora sa creasca altii.

Urgente stomatologice | CabinetStomatologicSector2.ro

urgente stomatologice

Pentru a fi siguri ca dantura celor mici va fi una bine aliniata, parintii trebuie sa mearga impreuna cu ai lor copii la stomatolog. Specialistii in acest domeniu vor sti intotdeauna cum sa intervina, in functie de situatiile cu care se confrunta!

Sangerarile gingivale sunt considerate si ele a fi urgente stomatologice

In urma unui periaj dentar neatent, nu este exclus ca gingiile sa inceapa sa sangereze. Daca problema persista, insa, nu este exclus ca cei mici sa aiba, de fapt infectii ascunse. De preferat este ca parintii sa ii duca la un medic de indata!