Remedii naturale pentru ochii obositi

Oboseala ochilor este foarte frecvent intalnita la persoanele care petrec foarte multe ore in fata calculatorului, laptopului sau telefonului sau la cele care se uita in exces la televizor

ochii obositi

De cele mai multe ori, senzatia de ochi obositi se manifesta atat psihic, cat si fizic, la nivel vizual. Oboseala ochilor este foarte frecvent intalnita la persoanele care petrec foarte multe ore in fata calculatorului, laptopului sau telefonului sau la cele care se uita in exces la televizor. Ochii obositi arata incercanati, rosii si sunt usor de diagnosticat.

Cum recunosti si cum tratezi ochii obositi?

Ochii obositi sunt usor de recunoscut. Acestia lacrimeaza, sunt foarte rosii si incercanati, iar pacientul pare ca nu se simte deloc bine. In cazul celor care petrec foarte mult timp la calculator, este indicat sa clipeasca, sa isi odihneasca ochii, chiar sa ii inchida la fiecare 20 de minute pentru cateva secunde, sa clipeasca mai des si sa isi relaxeze muschii din jurul ochilor.

  • De asemenea, muschii oculari pot fi relaxati daca pacientii isi freaca rapid palmele una de alta pana se incalzesc si isi pun podul palmei peste ochii inchisi, mentinandu-le acolo pentru cateva secunde. Dupa aceea se recomanda folosirea unui material textil inmuiat in apa rece peste ochi timp de cateva minute.
  • Ochii se pot racori si cu felii de castravete. Ochelarii de soare sunt recomandati atunci cand lumina este foarte puternica, in cazul in care persoanele conduc foarte mult si sufera din cauza luminii puternice. Este foarte important ca in timpul liber ochii sa nu fie fortati. Cei care lucreza la birou au nevoie de o lampa cu brat flexibil, care permite luminii sa cada pe foaie. In plus, nu este recomandat lucrul in lumina fluorescenta, ci in lumina incandescenta a becurilor normale.
  • Alte remedii naturiste pentru ochii obositi includ consumul de legume precum patrunjel, mazare, spanac, broccoli, foarte bogate in vitamina K, ce protejeaza si intareste peretii vaselor capilare. Se recomanda si un somn de minim 7-8 ore pe noapte, dar si consumul a minim 2 litri de apa pe zi.
  • Pliculetele de ceai reprezinta un alt remediu naturist impotriva ochilor umflati, precum si asezarea lingurilor de metal tinute in congelator pe ochi.