Patru condimente ultra-sanatoase care supraincarca corpul

Turmeric - Numele "turmeric" poate proveni din latinul terra merita, ceea ce inseamna "meritul pamantului".

condimente sanatoase

Patru condimente ultra-sanatoase care supraincarca corpul

  1. Turmeric – Numele “turmeric” poate proveni din latinul terra merita, ceea ce inseamna “meritul pamantului”. Pe langa faptul ca este apreciata pentru aroma si culoarea vibranta, turmericul a fost mult timp utilizat in medicina indiana ca un medicament important si dezinfectant. Acest condiment sanatos se crede ca are calitatea de foc cee ace ii ofera un efect stimulativ, de curatare. Este, de asemenea, considerata a juca un rol semnificativ in multe ceremonii religioase hinduse si budiste, simbolizand puterea si purificarea.
  2. Coriandru – coriandrul a fost cultivat de babilonieni inca din anul 800 i.Hr. Pana in 200 i.H. s-a raspandit pana in China. Atributele sale culinare si medicinale au fost documentate de peste 3000 de ani fiind una dintre cele mai vechi plante de condimente care urmeaza sa fie introduse de colonisti in America de Nord. Coriandrul este o planta anuala erbacee care creste pana la 50cm in inaltime. Toate partile plantei de coriandru pot fi folosite ca produse alimentare si medicamente, iar planta proaspata are o aroma distincta.
  3. Ghimbirul – este acum larg raspandit in Africa, Australia, Hawaii si Indiile de Vest, dar cei mai mari producatori comerciali din lume sunt India si China. Acesta a fost apreciat ca un condiment si un medicament de peste 3000 de ani, si a fost una dintre primele condimente orientale sanatoase care urmeaza sa fie transportate in Marea Mediterana. Ghimbirul proaspat adauga o aroma calda, lemnoasa preparatelor gatite si este un ingredient esential in curry. Radacina de ghimbir este un ingredient cheie in multe muraturi, conserve, chutneys, prajituri si paine.
  4. Nucsoara este samanta fructului pomului de nucsoara. Arborele este tropical si verde, si poate creste pana la 20m inaltime. Este mentionata de Pliny in secolul I si folosita in epoca romana pentru fumigarea caselor, nucsoara a ajuns la Bizant pana in secolul al VI-lea si a fost folosita ca medicament de atunci. Cercetarile moderne au aratat ca nucsoara se numara printre cei mai puternici antioxidanti si un medicament antibacterian si antiinflamator eficient din plante, capabil sa induca starea de calm, reducand in acelasi timp sentimentele de furie si jena. Acest condiment sanatos a fost, de asemenea, descoperit ca inhiba coagularea sangelui si reducerea nivelurilor de prostaglandina in colon, facandu-l util in tratamentul bolii Crohn.