O excursie in Varsovia

Inainte de a ajunge in Centrul Vechi al orasului, mai intai turistii ar trebui sa rataceasca pe strada Nowy Świat, deoarece este una dintre cele mai elegante. Incepand din Sródmiescie si mergand chiar in Centrul Vechi, aceasta strada are o multime de cladiri grandioase

Varsovia

Locul ideal pentru vizitatori de a-si incepe calatoria in Varsovia este cea mai pitoreasca strada a orasului, Nowy Swiat, precum si centrul istoric minunat restaurat.

Strada Nowy Świat din Varsovia

Inainte de a ajunge in Centrul Vechi al orasului, mai intai turistii ar trebui sa rataceasca pe strada Nowy Świat, deoarece este una dintre cele mai elegante. Incepand din Sródmiescie si mergand chiar in Centrul Vechi, aceasta strada are o multime de cladiri grandioase. Aici turistii vor avea sansa sa intalneasca mai multi artisti de strada.

La mijlocul strazii, vizitatorii se pot opri in fata  Palatului Prezidential. Pazit de gardieni inarmati, acest palat impresionant este sediul presedintelui natiunii. In curand, turistii vor ajunge la inima Varsoviei si anume – Piata Castelului. Aceasta vasta piata este punctul popular de intalnire al orasului.

Dupa ce au aruncat o privire spre Piata Castelului, este timpul ca turistii sa se aventureze prin Centrul Vechi. Acesta nu este deosebit de mare, asa ca vizitatorii il pot parcurge si pe jos. Desi zona poate parea destul de placuta acum, turistii merita sa stie ca aici totul a trebuit sa fie reconstruit dupa o devastare severa, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Pe oriunde ar merge in centrul Varsoviei, cu siguranta vor observa marele turn sovietic, sub denumirea de Palatul Culturii si Stiintei. Un rol distinctiv al acelei epoci, aceasta cladire masiva gazduieste o multime de lucruri diferite, de la cinema, la cluburi de noapte si pana la mai multe muzee. Cea mai atragatoare caracteristica a acesteia este insa, terasa sa panoramica. Din varful acestui imens turn sovietic, le sunt prezentate vizitatorilor, vederi inegalabile asupra Varsoviei.

Bucataria poloneza

Odata ajunsi in Polonia, este foarte important ca turistii sa se bucure de oferta bucatariei poloneze. Aici li se vor oferi meniuri variate, care includ, renumitele galuste poloneze, cunoscute sub numele de ierogi, si vestitele clatite pufoase cu cartofi. Unul dintre cele mai renumite restaurante cu mancare traditionala este Restauracja Zapiecek.

Pentru atractiile care sunt putin mai departe si pentru persoanele care ar prefera sa nu mearga prea mult pe jos, acestia pot folosi transportul public din Varsovia, compus din autobuze, tramvaie si o retea subterana.