Necesitatea si etapele unui tratament ortodontic in clinica dentara

Cele mai multe persoane care doresc sa isi schimbe aspectul estetic neplacut cauzat de pozitionarea incorecta a dintilor, dar si problemele ce tin de sanatatea orala apeleaza la ajutorul specialistilor din clinica dentara Cotroceni cu adresa virtuala TwinDent.ro in vederea instaurarii unui tratament ortodontic

medic dentist Uranus

Cele mai multe persoane care doresc sa isi schimbe aspectul estetic neplacut cauzat de pozitionarea incorecta a dintilor, dar si problemele ce tin de sanatatea orala apeleaza la ajutorul specialistilor din clinica dentara Cotroceni cu adresa virtuala TwinDent.ro in vederea instaurarii unui tratament ortodontic. Acest tip de tratament presupune inserarea si ingrijirea unui aparat dentar care asigura, pe termen lung, o dantura perfect aliniata si o muscatura corecta.

Cu alte cuvinte, aparatul dentar este solutia ideala pentru indreptarea dintilor inghesuiti si pentru corectarea muscaturii. Acesta corecteaza si problemele gingivale, ale articulatiei temporo-mandibulare si problemele tractului digestiv.

Cand este recomandat aparatul ortodontic in clinica dentara Cotroceni?

Aparatul ortodontic este recomandat de cele mai multe ori de catre un medic dentist Uranus cu specializarea ortodontie in urma unui consult stomatologic complex. Asadar, situatiile care impun inserarea unui aparat dentar includ inghesuirea dintilor sau existenta unor spatii mari intre ei, dar si faptul ca dintii de pe arcada superioara nu ii ating pe cei de pe arcada inferioara.

In plus, este necesar tratamentul si din cauza existentei unor dinti suplimentri pe arcada, sau dimpotriva lipsei unor dinti, precum si pozitionarii incisivilor superiori in spatele celor inferiori.

Aparatul dentar poate fi necesar si atunci cand apar dureri de urechi si senzatia de tensiune musculara la nivelul fetei, precum si in cazul modificarii rapide a pozitiei dintilor pe arcada si ineficienta masticatiei.

Cui ii este recomandat aparatul dentar?

O data cu evolutia tehnologiei moderne in domeniul stomatologiei si nu numai, a fost eliminata si necesitatea instaurarii tratamentului ortodontic exclusiv in copilarie sau adolescenta. Acum, chiar si pacientii ce au depasit varsta de 30 de ani pot merge la medicul specialist in vederea inserarii unui aparat ortodontic.

Clinica dentara Cotroceni | Medic dentist Uranus | TwinDent.ro

clinica dentara Cotroceni

Care sunt etapele concrete ale unui tratament ortodontic?

Prima si cea mai importanta etapa a tratamentului ortodontic este consultatia initiala. Aceasta presupune stabilirea tipului de tratament ortodontic adecvat in functie de pozitionarea dintilor si de felul in care arata muscatura.

Urmatoarea etapa este planul de tratament personalizat pentru ca pacientul sa beneficieze de rezultatele asteptate. Urmeaza montarea aparatului dentar intr-o sedinta special destinata si controalele regulate la care trebuie sa se prezinte pacientul. La final, se indeparteaza aparatul dentar si se completeaza cu o sedinta de igienizare profesionala.