Lasa copilul sa fie stangaci, nu il forta sa scrie cu dreapta!

De-a lungul istoriei, stangacii au facut furori in domeniul artistic

copil stangaci

Pana nu demult, copiii stangaci erau fortati efectiv de catre invatator profesor parinte sa scrie cu mana dreapta, fiind considerata mana dominanta cu cele mai multe avantaje.

In timp, studiile au demonstrat ca un copil stangaci nu numai ca va gandi diferit fata de ceilalti copii, ci va fi si mult mai inteligent. Partea stanga a creierului care controleaza mana dreapta este responsabila de vorbire, limba, scriere, logica, matematica si stiinte, iar partea dreapta care controleaza mana stanga este responsabila de muzica, perceptie si emotie.

Avand in vedere ca un procent foarte mic de 11% din populatia lumii s-a nascut stangaci este bine ca parintii sa isi lase copiii sa se dezvolte in acest fel invatand mai multe despre educarea si sansele unui copil stangaci in lumea moderna actuala.

Cand devine vizibila stangacia

Inca de la cele mai fragede varste, parintii pot monitoriza stangacia copiilor urmarind care mana serveste pentru apucarea jucariilor sau a mancarii si in ce directie invarte copilul cu lingura, insa de la varsta de doi ani copilul va incepe sa manifeste vizibila aceasta stangacie.

Mazgalitul si mancatul vor fi efectuate cu mana stanga, fiind abilitati motorii dedicate care celor dexteritate superioara, motiv pentru care bebelusii si copilasii imbina folosirea mainii stangi cu acelei drepte. Dupa varsta de 2 ani mana stanga devine dominanta.

Cert este ca studiile arata faptul ca toti copiii stangaci gandesc diferit, organizarea creierului lor fiind mai putin rigida decat organizarea creierului dreptacilor, iar partea dreapta care abordeaza doar limba si logica este combatuta de partea stanga care abordeaza emotia si perceptia. Astfel, creierul copiilor stangaci este mult mai flexibil si daca acestia cresc inconjurati de echipamente, instrumente, dispozitive si unelte pentru dreptaci, stangacii isi exerseaza mai mult partea non dominanta decat dreptacii.

Stangacii sunt artisti desavarsiti si sportivi foarte buni

De-a lungul istoriei, stangacii au facut furori in domeniul artistic. Pictatul nu este singura profesie care favorizeaza pe stangaci, cei mai mari pictori ai lumii precum Leonardo da Vinci, Michelangelo si Rembrandt au fost stangaci.

Si in sport stangacii se descurca foarte bine si sunt foarte cautati. Echipamentele sportive pentru stangaci exista, iar jocul de polo si tenisul de camp sunt probabil in afara discutiei din moment ce ambele solicita participantilor sa joace cu mana dreapta, insa in baseball aruncatorii stangaci au fost foarte cautati inca din primele zile ale sportului.

Asadar, pentru parintii copiilor stangaci vestile sunt foarte bune si vremurile se anunta excelente si daca sunt lasati sa se dezvolte in mod corespunzator pot face o cariera de succes.