Importanta consumului de alimente BIO

Cei interesati de alimentele BIO pot intra pe site-ul Zabe.ro, un magazin BIO de unde isi pot achizitiona produse bio.

In supermarketuri, din ce in ce mai multe rafturi prezinta alimente BIO. Evident, la cumparaturi, oamenii se intreaba de ce aceste produse ecologice sunt prezente din ce in ce mai mult pe rafturi. Consumul organic este deosebit de benefic din multe, multe motive, iar principalul motiv este ca aceste alimente au grija de sanatatea oricui.

Specificatiile organice, prin interzicerea pesticidelor, substantelor chimice si a altor aditivi, ofera, fara indoiala, produse mai sanatoase. Cu toate acestea, beneficiile lor nu se termina aici!

Avantajele consumului de alimente BIO

Agricultura ecologica, pe langa respectarea mediului, a vietii solului si a oamenilor, produce alimente cu calitati nutritionale consacrate. A manca organic inseamna a manca alimente cu mai multe vitamine si minerale decat multe produse din agricultura traditionala.

– Ardeiul organic contine mai multi antioxidanti (vitamina C, caroten, flavonoide) decat ardeii care nu sunt organici.

– Produsele organice (grau, linte, miere, oua) contin mai mult fier, dar mai putin zinc si cupru decat cele conventionale.

Pe langa faptul ca alimentele BIO contin in mod logic mai putine pesticide, dar si mai putine metale grele (-48%), acestea contin mai multi polifenoli (cu pana la 60% mai multi) si antioxidanti decat produsele conventionale.

Antioxidantii au beneficii nutritionale, reducand riscul de boli cardiovasculare si unele tipuri de cancer. Polifenolii sunt si ei extrem de importanti, datorita efectelor lor benefice asupra sanatatii. Rolul lor de antioxidanti naturali starneste din ce in ce mai mult interes pentru prevenirea si tratarea cancerului, a bolilor inflamatorii, cardiovasculare.

Pesticidele si OMG-urile fiind interzise agriculturii ecologice, produsele organice contin cantitati neglijabile de reziduuri de pesticide, spre deosebire de omologii lor din agricultura „conventionala”. Prin urmare, consumul de produse organice face posibila limitarea acumularii acestor substante toxice in corpul fiecaruia.

Alimente BIO | magazin BIO | Zabe.ro

alimente BIO

Produsele din agricultura ecologica contin mai multi nutrienti, minerale si vitamine. Daca sunt recoltate cand sunt coapte, continutul lor de antioxidanti si vitamine va fi mai mare.

Deoarece produsele organice provin, in general, dintr-o cultura locala si sunt recoltate cand sunt coapte, ele beneficiaza de multe calitati gustative, olfactive si vizuale. Fructele sunt astfel gustoase si isi pastreaza toata prospetimea.

Cei interesati de alimentele BIO pot intra pe site-ul Zabe.ro, un magazin BIO de unde isi pot achizitiona produse bio.