Implant dentar vs. proteza dentara! Care este mai bun?

Cu o ingrijire corespunzatoare si cu vizite regulate la medicul stomatolog, implanturile rezista toata viata si lucrarile protetice nu trebuie inlocuite decat o data la cativa ani.

implant dentar

Din pacate, pierderea dintilor este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multi pacienti in ziua de azi, atat pacienti tineri, cat si trecuti bine de prima tinerete. Indiferent de varsta, oamenii doresc sa aiba un zambet alb si frumos. Atunci cand unul sau mai multi dinti lipsesc, acest lucru nu mai este posibil, iar pacientii incep sa resimta o stare de disconfort social, sa isi piarda increderea in sine si intreaga lor viata este afectata.

Stomatologii de la o renumita clinica din Bucuresti sustin ca pacientii de care se ocupa pentru extractii dentare in sector 4, se vad in situatia de a alege rapid o metoda de inlocuire a dintilor lipsa. Indiferent ca opteaza pentru un implant dentar, o proteza pe implant sau o proteza clasica, este important ca pacientii sa ia masuri urgente si sa decida urgent pentru ca sanatatea orala sa fie restabilita.

Avantajele protezei pe implant

Daca pana nu demult, pacientii care se confruntau cu absenta mai multor dinti aveau posibilitatea de a opta exclusiv pentru inlocuirea lor cu implanturi dentare sau cu ajutorul unei proteze dentare mobile partiale sau totale, acum lucrurile stau complet altfel. Lucrarile protetice sprijinite pe implanturi sau protezele pe implanturi reprezinta o solutie foarte eficienta de inlocuire a dintilor.

Specialistii implantologiesector4.ro sustin ca aceste proteze au succes in randul pacientilor cu edentatie totala mai ales, dar si partiala. Lucrarile protetice care sunt sprijinite pe implanturi dentare nu necesita tratarea dintilor vecini pentru a sustine o punte si arata intocmai ca dintii naturali si sanatosi.

In plus, cu o ingrijire corespunzatoare si cu vizite regulate la medicul stomatolog, implanturile rezista toata viata si lucrarile protetice nu trebuie inlocuite decat o data la cativa ani. Aceste lucrari contribuie la imbunatatirea functiei masticatorii, redau zambetul pierdut si reprezinta o solutie perfecta pe termen lung. Protezele dentare mobile, pe de alta parte, sunt o solutie mult mai rapida de inlocuire a dintilor lipsa si presupun costuri reduse.

Proteza pe implant | implant dentar de calitate | extractii dentare in sector 4 | implantologiesector4.ro

proteza pe implant

Din punct de vedere al dezavantajelor pe care acestea le aduc pacientilor, se pot enumera disconfortul la masticatie, mobilitatea in timpul vorbirii, dificultati in vorbire si limitari in consumul alimentelor tari, lipicioase sau fierbinti. Lucrarile dentare sprijinite pe dintii vecini bresei edentate sunt fixe, necesita slefuirea si devitalizarea dintilor vecini sanatosi si nu reprezinta o solutie atat de buna atat din punct de vedere al rezistentei in timp, cat si al costurilor implicate.