Ghimbirul – beneficii sustinute de stiinta

Extractul de ghimbir a fost studiat ca tratament alternativ pentru mai multe forme de cancer. Proprietatile anti-cancer sunt atribuite gingerolului,

ghimbirul

Ghimbirul sau gingerul isi are originea in Asia, iar denumirea sa stiintifica este Zingiber officinale. Fiind un condiment foarte apreciat, datorita gustului sau aromat si iute, este adaugat in tot feluri de mancaruri in toata lumea.

Ghimbirul contine o substanta care poate ajuta la prevenirea cancerului

Cancerul este o boala foarte grava care se caracterizeaza prin cresterea necontrolata a celulelor anormale. Extractul de ghimbir a fost studiat ca tratament alternativ pentru mai multe forme de cancer. Proprietatile anti-cancer sunt atribuite gingerolului, o substanta care se gaseste in cantitati mari in ghimbirul brut.

Intr-un studiu efectuat la 30 de persoane, 2 grame de extract de ghimbir pe zi au redus semnificativ moleculele pro-inflamatorii in colon. Exista unele dovezi, desi limitate, ca ghimbirul poate fi eficient impotriva cancerului pancreatic, a cancerului de san si a ovarului. Sunt necesare insa, mai multe cercetari.

Ghimbirul poate imbunatati functia creierului si proteja impotriva bolii Alzheimer

Stresul oxidativ si inflamatia cronica pot accelera procesul de imbatranire. Se crede ca sunt printre factorii cheie ai bolii Alzheimer si ai declinului cognitiv legat de varsta. Unele studii efectuate la animale sugereaza ca antioxidantii si compusii bioactivi din ghimbir pot inhiba raspunsurile inflamatorii care apar in creier.

Exista, de asemenea, unele dovezi ca ghimbirul poate imbunatati functia creierului direct. Intr-un studiu efectuat pe 60 de femei de varsta mijlocie, extractul de ghimbir a fost demonstrat ca imbunatateste timpul de reactie si memoria de lucru. Exista, de asemenea, numeroase studii la animale care arata ca ghimbirul poate proteja impotriva declinului legat de varsta in functia creierului.

Ingredientul activ din ghimbir poate ajuta la combaterea infectiilor

Gingerolul, substanta bioactiva din ghimbirul proaspat, poate ajuta la scaderea riscului de infectii. De fapt, extractul de ghimbir poate inhiba dezvoltarea multor tipuri diferite de bacterii.

Este foarte eficient impotriva bacteriilor orale legate de boli inflamatorii la nivelul gingiilor, precum gingivita si parodontita. Ghimbirul proaspat poate fi de asemenea eficient impotriva virusului RSV, o cauza comuna a infectiilor respiratorii.