Educatia copiilor in aer liber

Educatia copiilor in aer liber poate avea loc intr-un parc, in curtea scolii, intr-o gradina, pe plaja, in mediul rural, in padure, in munti sau oriunde se doreste

Educatia copiilor

Educatia copiilor in aer liber poate avea loc intr-un parc, in curtea scolii, intr-o gradina, pe plaja, in mediul rural, in padure, in munti sau oriunde se doreste. In zilele noastre, copiii se plictisesc de ceea ce se numeste educatie „conventionala”. De aceea, multe scoli, practica educatia in aer liber.

Pana acum cativa ani, singura modalitate de a invata – era intr-un loc inchis, unde copiii se concentrau doar pe tabla din fata ochilor. Totusi, toate acestea s-au schimbat. Chiar daca salile de clasa sunt inca relevante, tot mai multe scoli opteaza pentru invatamant in aer liber.

Este un concept in care natura si protectia mediului sunt o parte foarte importanta a educatiei. In plus, acest tip de educatie permite copiilor sa fie mai creativi. Respira aer curat si fac sport aproape fara sa-si dea seama.

Scopul educatiei in aer liber

Scopul principal al acestei metode este ca micutii sa fie in contact complet cu natura inca de la o varsta frageda – chiar daca traiesc intr-un oras mare.

Aceasta relatie cu mediul permite o mai buna dezvoltare fizica si mentala a copiilor, le dezvolta creativitatea, respectul de sine, antreprenoriatul, munca in echipa, increderea in sine, si protectia resurselor naturale. Intr-adevar, ei sunt stimulati de ceea ce vad in jurul lor, asta fara a afecta insa, invatarea lor „traditionala”, adica ceea ce se refera la materii precum matematica , literatura, istorie etc.

Cum sa experimentezi educatia copiilor in aer liber?

Este o realitate ca cei care traiesc in orasele mari au un „deficit” in ceea ce priveste contactul cu natura. Acestia devin apoi dependenti de tehnologie si reduc considerabil relatia cu alti copii de aceeasi varsta.

Prin urmare, educatia in aer liber este o modalitate excelenta de a le permite sa intre in contact cu mediul si mai ales sa se bucure de spatii mai mari decat livingul sau dormitorul lor. Copiii cand sunt mici, au nevoie de spatiu pentru a se deplasa dupa bunul plac. Acest lucru este posibil in scolile care practica educatia in aer liber.