Educatia copiilor atunci cand parintii nu se inteleg

In plus, copiii in crestere fac mai multe cereri, cum ar fi permisiunea speciala de a merge la culcare mai tarziu sau o jucarie noua vazuta la un prieten.

educatia copiilor

Intr-o familie, parintii nu sunt intotdeauna de acord cu privire la calea de urmat in educatia copiilor lor. Acestia pot avea acelasi obiectiv, avand in acelasi timp o viziune diferita a modului de a ajunge acolo. Ce ar trebui sa faca pentru a mentine armonia?

Diferiti, dar complementari

Fiecare persoana provine dintr-un cadru familial unic si are propriul sau istoric. Prin urmare, cunostintele si experientele fiecarui parinte pot fi diferite, dar si complementare. Asadar, este important ca fiecare sa fie atent la viziunea celuilalt pentru a-si imbogati propriul punct de vedere asupra educatiei copilului.

In plus, copiii in crestere fac mai multe cereri, cum ar fi permisiunea speciala de a merge la culcare mai tarziu sau o jucarie noua vazuta la un prieten. De la varsta de 4 sau 5 ani, copiii isi dezvolta capacitatea de a argumenta, de a-si afirma punctul de vedere si de a negocia. Prin urmare, este important ca ambii parinti sa fie in concordanta cu asteptarile copiilor.

Mentineti armonia

Iata cateva sfaturi despre cum pot fi evitate conflictele cu privire la educatia copilului:

  • Parintii trebuie sa-si acorde mai intai timp, pentru a discuta despre valorile care sunt importante pentru fiecare dintre ei.
  • Dupa ce au stabilit valorile comune, vor vedea ca metodele lor pot diferi. Trebuie sa vorbeasca despre copilaria fiecaruia si despre educatia pe care au primit-o, cu laturile ei bune si rele. Ar trebui ca fiecare sa-si explice punctul de vedere.
  • Nu trebuie sa argumenteze in fata copilului despre educatia lor. Uneori, celalalt parinte va trebui sa ia o decizie in absenta celuilalt. Este nevoie ca fiecare sa fie sustinut chiar daca nu sunt complet de acord cu alegerea facuta.
  • Este important ca fiecare parinte sa ramana deschis la compromisuri. Pentru bunastarea copilului, uneori este important sa se stea impreuna cu celalalt parinte si sa se manifeste solidaritate in deciziile luate.
  • Pentru a lua decizii comune, parintii trebuie sa discute in particular, nu in fata copilului lor. Daca se contrazic reciproc in fata lui, el nu va mai fi sigur de regulile de urmat. In plus, el va intelege ca poate profita de ocazie pentru a merge mai intai sa vada unul sau altul dintre parinti, in functie de natura cererii sale si de campurile sale de interes.