Diferente intre un cablu SFTP si alte tipuri de cabluri

Riscul de a alege gresit cablul este tot mai mare pentru cei care nu cunosc aceste diferente, sustin specialistii Smd-Plus.ro insa daca se informeaza din timp, cablul poate fi corect ales

cablu SFTP

Pentru transmiterea cat mai reusita a datelor si pentru ca utilizatorii sa se bucure de avansarea tehnologiei in cadrul companiei pe care o reprezinta, acestia trebuie sa stie sa aleaga un cablu potrivit pentru activitatea lor. Este important ca alegerea unui cablu SFTP, unui cablu UTP sau FTP sa fie facuta in deplina cunostinta de cauza si avand toate informatiile la indemana. Riscul de a alege gresit cablul este tot mai mare pentru cei care nu cunosc aceste diferente, sustin specialistii Smd-Plus.ro insa daca se informeaza din timp, cablul poate fi corect ales.

Avantajele unui cablu SFTP comparativ cu avantajele altor tipuri de cabluri

Pana nu demult, internetul nu era disponibil decat elitelor, insa acum internetul nu numai ca este disponibil oricui, ci si foarte necesar. Evolutia internetului este in stransa legatura cu evolutia cablurilor si accesoriilor folosite, precum un patch cord fibra optica ce aduc avantaje foarte importante, mai ales in aplicatiile strategice si in industrie, unde ramane cel mai important pilon de transmitere a datelor.

Accesul la internet usureaza viata utilizatorilor, atat viata personala, cat si profesionala, insa numai cu alegerea cablurilor in mod eficient. Cablul SFTP reprezinta cea mai eficienta combinatie intre cablurile FTP si STP, fiind ecranat cu tresa si cu folie. In ceea ce priveste cablul FTP, acesta este ecranat cu folie, iar la fiecare pereche torsata exista un invelis de folie de aluminiu pentru o mai buna ecranare.

Cablu SFTP | Patch cord fibra optica | Smd-Plus.ro

patch cord fibra optica

In ceea ce priveste un cablu UTP, poate cea mai intalnita si mai folosita varianta de cablu cu perechi rasucite din retelele de date, acesta mai este numit si cablu Ethernet si este principalul tip folosit in retelele telefonice si de date locale, gratie flexibilitatii. Cablul STP, pe de alta parte are fiecare pereche invelita in folie de ecranare astfel incat sa beneficieze de cea mai buna protectie impotriva interferentelor si a diafoniei, cu rol de conductor de impamantare.

Cablul STP este un model din ce in ce mai putin implementat din cauza ca flexibilitatea acestuia este mult redusa datorita foliilor si din cauza performantelor superioare ale cablului UTP care nu ii justifica diferenta mare de pret. Specialistii companiei SMD-Plus recomanda utilizatorilor sa aleaga in mod corect cablul pentru compania pe care o reprezinta, dar si pentru locuinta, in functie de caracteristicile acestora.