Dieta grupelor sanguine – cum sa slabesti pe baza grupei de sange

Solutia ideala este gasirea unei diete care promite un stil de viata sanatos si care poate fi urmata fara prea mari restrictii. Una dintre cele mai potrivite diete in acest sens este dieta bazata pe grupa sanguina.

dieta grupelor sanguine

Foarte multe persoane, atat femei, cat si barbati isi petrec toata viata schimband dietele, incercand regimuri de slabit nou aparute pe internet sau la televizor, incearca sa arate bine si sa piarda kilogramele acumulate in perioadele de „rasfat”.

Ce este dieta grupelor sanguine?

Desi majoritatea dietelor promit eliminarea unui numar foarte mare de kilograme intr-un timp foarte scurt, aceasta nu este neaparat cea mai buna solutie. Solutia ideala este gasirea unei diete care promite un stil de viata sanatos si care poate fi urmata fara prea mari restrictii. Una dintre cele mai potrivite diete in acest sens este dieta bazata pe grupa sanguina.

Ce mananci in functie de grupa sanguina ca sa nu te ingrasi?

Aflarea grupei sanguine se face printr-o simpla analiza care nu dureaza mult, nu costa mult si nu doare deloc. Cunoasterea grupei sanguine este foarte importanta atat pentru cei care doresc sa tina aceasta dieta, cat si pentru cei care trebuie sa doneze sange sau sa suporte o interventie chirurgicala ei insisi. Sunt patru grupe de sange: 0, A, B si AB.

Persoanele care au grupa de sange 0 se pot orienta catre o dieta bazata mai mult pe proteine, acestea avand o aciditate stomacala ridicata si care nu le pune probleme in digerarea carnii. Totusi, trebuie sa evite fructele acide si zaharul sub orice forma, precum si ceaiul negru si cafeaua.

Persoanele care au grupa de sange A trebuie sa consume cat mai multe legume si fructe, fiindu-le recomandata chiar o dieta vegetariana. Grupa de sange A utilizeaza legumele ca aliemnte de baza, beneficiind de pe urma consumului de ceapa si de usturoi, care le vor intari sistemul imunitar.

Persoanele care au grupa de sange B au un sistem imunitar rezistent si un sistem digestiv extrem de flexibil, astfel incat pot consuma carne, lactate, cereale, fructe, legume si peste – toate fara probleme. Alimentele interzise acestei grupe de sange sunt: carnea de pui, porumbul, graul, alunele, rosiile, susanul si semintele de floarea soarelui.

Nu in ultimul rand, persoanele care au enigmatica grupa sanguina AB pot consuma produse din soia, fructe de mare, legume si fructe proaspete, iaurt, peste oceanic si kefir, evitand cafeina si alcoolul si consumand cu moderatie carne.