Diamantele negre intre mit si realitate

Numite „carbonados” de catre brazilienii care le-au descoperit, diamantele negre au o istorie bogata. Aceste pietre unice se gasesc doar in Brazilia si in Africa Centrala. Diamantele negre sunt extrem de rare si mult ravnite de catre celebritatile tuturor vremurilor.

diamantele negre

Stim cu totii ca diamantele vin in toate formele si dimensiunile. De asemenea, se stie ca acestea au multe varietati de culori, de la roz si rosu pana la albastru si chiar auriu. Dar diamantele negre exista? Desigur, si au o istorie fascinanta!

Diamantele negre intre mit si realitate

Numite „carbonados” de catre brazilienii care le-au descoperit, diamantele negre au o istorie bogata. Aceste pietre unice se gasesc doar in Brazilia si in Africa Centrala. Diamantele negre sunt extrem de rare si mult ravnite de catre celebritatile tuturor vremurilor. Din cauza faptului ca sunt atat de rare, multi spun ca nici nu exista.

Valoarea diamantelor este data, in generala, de taiere, culoare, claritate si carate. Acelasi lucru este valabil pentru orice piatra colorata, inclusiv pentru diamantele negre. Taierea unui diamant se refera la calitatea unghiurilor taiate in piatra. Termenul este folosit pentru a descrie atat forma, cat si stilul in care este creata bijuteria. Cand se certifica un diamant, taierea se refera la proportii, simetrie si calitatile reflexive ale pietrei. Taierea, impreuna cu alte criterii, poate contribui la natura rara a diamantului negru.

Claritatea diamantelor este clasificata pe o scara de la D la Z, unde D este incolor si considerat standardul ideal. Diamantele negre nu sunt clasificate conform acestei scale deoarece culoarea lor este evaluata individual. Claritatea influenteaza valoarea diamantului si aceasta ramane valabila si pentru diamantele negre.

Multi oameni cred despre carate ca se refera la dimensiunea diamantului, dar de fapt, este vorba despre greutate. Este interesant de remarcat ca, desi diamantele negre sunt mai dense decat cele transparente, un diamant negru de 1 carat va fi mai mic decat un diamant alb de 1 carat.

Exista o multime de pietre negre, motiv pentru care diamantul negru ar putea fi confundat cu zirconiul negru, turmalina, hematita si altele. Cea mai buna modalitate de a determina daca o piatra este sau nu diamant, este sa cereti sfatul unui profesionist. Un expert va folosi instrumente specializate pentru a determina desore ce piatra pretioasa este vorba.

Cumpar diamante sau orice alt obiect de valoare precum ceasuri, genti de lux sau chiar telefoane | amanet de diamante premiumamanet.ro

amanet de diamante

Cumpar diamante, iar daca aveti o bijuterie cu diamant negru sau de alta culoare si doriti sa o vindeti, nu ezitati sa accesati Premiumamanet.ro si sa expuneti aceasta dorinta. Premium Amanet este un amanet de diamante, insa puteti aduce aici orice alt obiect de valoare precum ceasuri, genti de lux sau chiar telefoane!