Design in stil frantuzesc

Design in stil frantuzesc

Stilul frantuzesc este unul dintre cele mai rafinate și elegante stiluri de design din lume. Inspirat de arta, istoria și cultura Franței, acest stil impresionează prin linii clare, detalii sofisticate și finisaje fine. În acest articol, vom explora tendințele de design în stil frantuzesc care impresionează în 2021.

  • Culori pastelate

O caracteristică distinctivă a stilului francez este utilizarea culorilor pastelate, cum ar fi albastru pal, roz pal, gri-albastru și nuanțele pământii. Aceste culori se utilizează în perdele, pilote, tapițerii, covoare și accesorii, creând un aspect elegant și rafinat.

  • Mobilier elegant

Mobilierul este o parte importantă a stilului frantuzesc și se caracterizează prin linii clare, forme elegante și finisaje fine. Mobilierul francez intră într-o varietate de stiluri – de la piese clasice inspirate de mobilierul secolului al XIX-lea la piese moderne și contemporane.

Piesele de mobilier francez includ canapele, fotolii, măsuțe de cafea, cufere, comode și măsuțe de noapte, iar toate acestea sunt desenate să impresioneze prin simplitatea și frumusețea lor.

  • Dantela și broderie

Dantela și broderia adaugă detalii sofisticate și frumoase în decorul în stil frantuzesc. Acestea pot fi utilizate în perdele, covoare, pilote și față de pernă pentru a adăuga o textură bogată și un aspect întors la tradiție.

  • Lampi de masă și candelabre

Lampile de masă și candelabre sunt o parte importantă a decorului francez și sunt desenate să aducă lumină și ambianță în orice interior. Acestea pot varia de la candelabre imense, sculptate în stil baroc la lampi de masă fine și elegante cu abajururi de matase. Aceste piese rafinate pot fi un punct central al oricărui decor din stilul francez.

  • Pardoseală de lemn și covor în mozaic

Pardoseala de lemn și covorul în mozaic sunt aspecte esențiale ale stilului francez. Acestea adaugă caldură și confort la orice cameră și pot fi adaptate la o varietate de stiluri. Pardoselile din lemn de arin sau de esență tare cu fixare radială și scrumierea specifică oferă un aspect elegant. În mod similar, covorul în mozaic oferă un aspect sofisticat și bogat și poate fi adaptat la o varietate de combinații de culori și modele.

  • Artă și oglinzi

Artă și oglinzi sunt criterii importante în orice decor în stil francez. Picturile, litografiile și imprimările sunt utilizate pentru a adăuga un punct focal și o culoare în camere, iar oglinzile adaugă luminozitate și adâncime în orice cameră. Ramentricul gravzone și detalii aurite, aplicate pe oglinda sau pe rama ei, sunt elemente caracteristice stilului.

  • Tapet

Tapetul este o parte importantă a decorului în stil francez. În general, tapetul ales pentru utilizarea în camerele frantuzesti are o textura fina sau are un desen floral bogat și bogat. Aceste tapet le adaugă camerelor frumusețe și eleganță, și poate fi un punct central al oricărui decor atunci când este ales în mod corespunzător.

  • Texturi fine

Indiferent de tipul de mobilier sau de decor care este utilizat în camerele frantuzesti, există un accent puternic pe înaltă precizie și finisaje fine. Covoarele de lână, draperiile de mătase, pernuțele de piele și pernele cu pene adaugă textură și adâncime în orice cameră în stilul francez.

Stilul francez este rafinat, elegant și sofisticat, și adaugă o ambianță unică în orice spațiu de locuit. Utilizarea acestor tendințe în decorul de astazi poate adăuga o atmosfera de confort si caldura in camerele proprietarilor de casă iar designul in stilul francez se va menține ca fiind unul dintre stilurile predominante ale designului de interior, pentru mulți ani în viitor.