Cum se gestioneaza corect teama de dentist

Specialistii de la cabinetstomatolog.ro ofera mai multe sugestii despre cum ar putea fi eliminata teama de dentist, iar primul lucru recomandat este alegerea unui loc modern, in care personalul sa fie super calificat si care sa transmita pacientilor incredere si calm

teama de dentist

Exista numeroase persoane care nu merg la stomatolog din cauza faptului ca se tem de dentist. Este foarte important ca, in primul rand, sa fie aleasa o clinica foarte buna pentru tratament, iar pentru locuitorii Capitalei sau pentru cei care se afla in trecere este recomandata clinica stomatologica Titan, unde medicii si personalul, in general, stie exact cum sa gestioneze temerile pacientilor.

Specialistii de la cabinetstomatolog.ro ofera mai multe sugestii despre cum ar putea fi eliminata teama de dentist, iar primul lucru recomandat este alegerea unui loc modern, in care personalul sa fie super calificat si care sa transmita pacientilor incredere si calm.

Teama de dentist – sfaturi utile

Medicii explica de fiecare data procesul de tratament, iar stomatologii buni ofera inclusiv estimarea costurilor pentru terapia prevazuta. Si preturile pot fi o sursa de teama, insa cea mai mare problema este reprezentata, de fapt, de durere si de stresul provocat de anticiparea tratamentului. Din fericire, exista si stomatologie fara durere, deci teama nu mai este justificata.

Inainte de o vizita la stomatolog se recomanda aplicarea unor tehnici de relaxare, cum ar fi exercitii de respiratie, meditatii, antrenament autogenic si relaxare musculara progresiva, in conformitate cu recomandarile lui Jacobsen. In acest fel vor fi tinute sub control atacul de panica si anxietatea. Daca este necesar, fobia poate fi tratata psihoterapeutic. Este important doar ca pacientul sa fie constient de fobia pe care o are. In ciuda pregatirii bune, ramane o anumita nervozitate. Exista si alte metode de a elimina temerile, metode pe care pacientii le pot pune in aplicare simultan:

  • Informarea medicului cu privire la fobia legata de tratamentul dentar;

  • Solicitarea ca medicul sa se opreasca in momentul in care se intampla ceva care poate speria si mai tare pacientul;

  • Stabilirea unui semnal care sa indice nevoia de o pauza;

  • Prezenta unei persoane apropiate in cabinet in timpul tratamentului;

  • Utilizare anesteziei cu gaz sau aplicarea unui spray local care sa opreasca salivarea si efectul de inghitire si care sa genereze o relaxare cat mai buna;

  • Eliminarea temerilor cu ajutorul unor tehnici de relaxare si prin intermediul ascultarii muzicii preferate.

Clinica stomatologica Titan | stomatologie fara durere | cabinetstomatolog.ro

clinica stomatologica Titan

Copiii sunt cei care se tem cel mai des de stomatolog. Acestia ar trebui sa isi insoteasca parintii la dentist ori de cate ori este nevoie, pentru a vedea ca nu se intampla nimic rau sau dureros. In momentul in care copilul este cel care trebuie sa mearga la dentist, isi poate lua cu el jucaria preferata pentru a se simti mai bine.